Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images
EMOTIVNI RIBERY

FOTO, VIDEO: NIKO KOVAČ ISPISAO POVIJESNE STRANICE NJEMAČKOG NOGOMETA, A ONDA JE USLIJEDIO FANTASTIČAN DOČEK Pogledajte prekrasne scene s Marienplatza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2019. 19:12

Niko Kovač sinoć je ispisao povijesne stranice njemačkog nogometa. Postao je prvi trener koji je osvojio dvostruku krunu (Bundesliga i DFB Pokal) kao igrač i kao trener. Kao igraču mu je to uspjelo 2003. godine, a sada i kao treneru.

Nakon što je prije tjedan dana trijumfirao s Bayernom u Bundesligi, sinoć je isto napravio u DFB Pokalu, a Bavarci su slavili protiv RB Leipziga s 3:0.

Dan kasnije za Kovača i Bayernove igrače uslijedio je doček na minhenskom Marienplatzu.

"Prolazili smo teške periode, ali vi ste, navijači, uvijek bili uz nas. Ovo ne bismo postigli bez vas. Volim vas i hvala vam”, poručio je Kovač.

Kovač se prisjetio svoje dvostruke krune osvojene s Bayernom u ulozi igrača.

"Prije 16 godina moj brat Robert i Braco (Salihamdižić) osvojili smo dvostruku krunu. Nisam mogao niti zamisliti da ću 16 godina kasnije ovdje stajati i slaviti", dodao je emotivni hrvatski trener.

Posebno su emotivni bilii Franck Ribery i Arjen Robben, dvojac veterana koji se oprostio od Bayerna.

"Bez teksta sam,. Vaša mi potpora znači više nego li mogu izraziti riječima. Hvala vam svima koji ste nas došli pozdraviti na Marienplatz. Hvala vam, volim vas", rekao je Ribery.

"Uvijek ću biti jedan od vas", nadovezao se Robben.

Kovačevo mjesto trenera nakon osvojene dvostruke krune nije bilo upitno, no konačne potvrde nije bilo - sve do nedjeljne proslave. Čelnik Bayerna Uli Hoeness odgovorio je na pitanje ostaje li hrvatski stručnjak na klupi Bayerna - 'Ostaje, sto posto!', prenijeli su svi njemački mediji.

Linker
03. svibanj 2024 17:54