Matija Djanjesic / CROPIX
15. KOLO PRVE HNL

FOTO, VIDEO: RIJEKA SLAVILA PROTIV DINAMA U VELIKOM DERBIJU NA RUJEVICI Modri pretrpjeli prvi prvenstveni poraz sezone, pogledajte Čolakov gol odluke

U 15. kolu Prve HNL Rijeka je pobijedila Dinamo na Rujevici s 1:0 i nanijela tako Modrima prvi ovosezonski poraz.
Piše: HinaObjavljeno: 24. studeni 2018. 13:55

RIJEKA - DINAMO 1:0 (Čolak 65')

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga; Raspopović (od 81. Mamić), Župarić, Punčec, Žuta; Pavičić, Lončar; Kvržić (od 81. Grahovac), Gorgon, Heber (od 66. Acosty); Čolak

DINAMO (4-1-4-1): Livaković; Stojanović, Th-Catherine, Dilaver (od 77. Kadzior), Leovac; Ademi; Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić (od 71. Petković); Gavranović (od 71. Budimir)

Dinamo nije izgubio u prvenstvu još od 14. svibnja ove godine, a ove sezone je, do utakmice na Rujevici, imao 12 pobjeda i tri remija. Rijekin novi trener Igor Bišćan još uvijek je bez poraza otkad je naslijedio Matjaža Keka.

U prvom dijelu nije bilo puno prilika, a najveću je propustio napadač Dinama Gavranović, čiji je šut iz blizine u 30. minuti bravurozno obranio riječki vratar Sluga. U 64. minuti Rijeka je povela pogotkom Antonia Čolaka, koji je iz okreta s ruba kaznenog prostora uputio udarac koji je od vratnice završio u mreži.

U 86. minuti udarac Hajrovića prema praznoj mreži u posljednji trenutak blokira Punčec, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Sluga brani udarac Olma.

Dinamo vodi s 36 bodova ispred Lokomotive (28), dok je Rijeka sada četvrta s 27 bodova.

RIJEKA - DINAMO 1:0 (Čolak 65')

RIJEKA: Sluga - Zuta, Punčec, Župarić, Raspopović - Lončar, Pavičić - Heber, Gorgon, Kvržić - Čolak

DINAMO: Livaković - Leovac, Dilaver, Theophile-Catherine, Stojanović - Ademi - Oršić, Olmo, Gojak, Hajrović - Gavranović

----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Još jedna sjajna intervencija vratara Rijeke! Olmo je opalio s dvadesetak metara, a Sluga opet brani!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

86' - Kakva paljba na gol Rijeke! Prvo je Budimir bio u skoku, no braniči Rijeke izbijaju tu loptu, zatim je pucao Hajrović, a lopta odlazi u blok. U nastavku su Hajrović i Stojanović izigrali obranu Riječana, lopta dolazi do Budimira koji potpuno sam gađa s pet metara, a fenomenalni Sluga hvata taj udarac u ruke! Vratar Rijeke je definitivno današnji igrač utakmice!

81' - Armada je zasula travnjak bakljama na strani gdje se nalazi Dinamov gol. Livaković i suigrači morali su pričekati dok vatrogasna služba nije raščistila situaciju.

80' - Dvostruka zamjena kod Rijeke. Izlaze Raspopović i Kvržić, a ušli su Mamić i Grahovac.

79' - I zadnju zamjenu radi Bjelica, sve karte baca u napad. Izašao je Dilaver, a mijenja ga Kadzior.

78' - Kakva solo akcija Danija Olma! Mladi dinamovac je u slalomu prošao 6-7 igrača Rijeke da bi ga na kraju zaustavili prekršajem.

71' - Odmah i druga zamjena u Dinamu. Čini se da se Oršić ozlijedio i zamijenit će ga Bruno Petković.

70' - Mijenja sada i Bjelica. Iz igre izlazi Gavranović, a uz salve zvižduka ulazi Mario Budimir, bivši igrač Rijeke.

67' - Prvu zamjenu na utakmici radi Bišćan. Izaći će Heber, a ne Čolak, u igru ulazi najavljeni Acosty.

65' - GOOOL! Gojak je uklizavanjem greškom dodao loptu Čolaku koji sjajno prihvaća taj poklon i pogađa iz okreta s vrha šesnaesterca sam kut Livakovićevih vrata! Samo nekoliko sekundi prije toga bila je najavljena zamjena, Bišćan je htio izvaditi Čolaka iz igre i uvesti Acostyja!

60' - Prilika za Dinamo! Hajrović je opalio s oko 25 metara, ali udarac odlazi malo pored vratnice!

57' - Izvrsna prilika za Riječane! Čolak se izborio za šut i ljevicom je uputio udarac prema golu, a Livaković refleksno brani! Puno je bolje drugo poluvrijeme na Rujevici!

54' - Sjajna lopta Danija Olma! Mladi dinamovac poslao je 'loptu s očima' prema Stojanoviću koji se ubacio u šesnaesterac i isprve pucao po golu, no Sluga još jednom fantastično brani! Vratar Rijeke je danas najraspoloženiji igrač na terenu i najzaslužniji je što je rezultat i dalje 0:0.

50' - Riječani su malo živnuli u drugome poluvremenu, a 'probudili' su se i navijači koji pokušavaju dati vjetar u leđa svojim igračima. Na tribinama je oko 4 500 gledatelja, dosadna kiša je otjerala većinu navijača sa stadiona.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Na Rujevici se igra utakmica s malo prigoda i velikim brojem prekršaja. Derbi zasad nije opravdao očekivanja, iako su dinamovci bili konkretniji. Najbolju priliku na utakmici imao je Gavranović, no Sluga se istaknuo sjajnom obranom. Gruba igra rezultirala je trima žutim kartonima i usporenim tempom utakmice.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Pejin šalje igrače u svlačionicu.

45' - Kakva pogreška Ademija! Dinamov je kapetan izgubio loptu na centru, uzeo ju je Kvržić i sjurio se prema golu, a Dilaver je napravio taktički prekršaj i zaradio žuti karton.

43' - Sjajna prilika za Dinamo! Stojanović je pronašao Olma u šesnaestercu, a Dinamov je Španjolac opalio iz okreta i lopta je prošla vrlo blizu vratnice!

40' - Uhh, ovo je izgledalo jako nezgodno. Leovac je izveo aut s lijeve strane, a Oršić i Župarić su bili u skoku te su se sudarili glavama. Izgledalo je gadno, ali liječnici su brzo priskočili i čini se da će sve biti u redu s igračima.

36' - Još jedan žuti karton na utakmici. Sada je opomenu dobio Zuta zbog prekršaja na Stojanoviću, to mu je treći akumulirani karton i neće ga biti u derbiju protiv Osijeka na Gradskome vrtu.

31' - Dvije velike prilike Dinama! Gavranović je prošao kroz obranu Rijeke, domaći su prije toga tražili igranje rukom, no sudac se opet nije oglasio i švicarski se reprezentativac našao u situaciji 'jedan na jedan', a Sluga fantastično brani taj zicer! U nastavku akcije Leovac pronalazi Hajrovića na rubu šesnaesterca, ali i njegov udarac iz voleja sjajno brani vratar Rijeke!

29' - Prvi žuti karton na utakmici opravdano je dobio Izet Hajrović zbog gruboga prekršaja na Domagoju Pavičiću.

27' - Hajrović je opalio po golu Rijeke, no lopta leti daleko iznad grede.

23' - Prilika za Dinamo! Olmo i Gojak izigrali su duplim pasom obranu Rijeke, no u zadnjem trenutku su Gojakov udarac Riječani uspjeli blokirati.

20' - Malo je prave igre na Rujevici. Posjed lopte je 49% - 51%, blago u korist Dinama.

17' - Zaredali su se brojni prekršaji. Čini se da je Theophile-Catherine zahvatio rukom po licu Antonija Čolaka, no glavni se sudac ni ovoga puta nije oglasio.

14' - Dvojbena situacija! Heber je pao u duelu sa Stojanovićem blizu ruba šesnaesterca Dinama. Skočili su svi s klupe Rijeke i tražili prekršaj, ali sudac Pejin je pokazao da se igra nastavlja.

10' - Dvaput su sad Riječani zaprijetili preko bokova. Oba puta je loptu izbio Theophile-Catherine, drugi put pomalo nespretnom reakcijom, no na njegovu sreću lopta je završila u korneru.

5' - Dinamo je od samoga početka preuzeo inicijativu i najavio novu pobjedu. Riječani se zasad uspješno brane.

2' - Prilika za Dinamo! Oršić je prošao po lijevoj strani i pucao po golu, no Sluga brani taj pokušaj.

1' - Počela je utakmica na Rujevici!

----------------------------------------------

14.55: Istrčali su sastavi obiju momčadi na travnjak Rujevice. Glavni sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

14.00: Stigli su sastavi! Igor Bišćan imao je jednu dvojbu, trener Rijeke izostavio je standardnog braniča Escovala i na travnjak će od prve minute poslati Robeta Punčeca.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 18:25