REUTERS/Kai Pfaffenbach
PROGOVORIO ZA FRANCE FOOTBALL

FRANCUSKI JUNAK PRVI PUTA OTVORENO PROGOVORIO O STROGO ČUVANOJ TAJNI PROTIV VATRENIH 'Morali smo sve sakriti, inače je Hrvatska to mogla iskoristiti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. srpanj 2018. 17:10

Kylian Mbappe (19) bio je jedan od ključnih igrača francuske nogometne reprezentacije u velikom finalu Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Hrvatske.

Francuska je slavila 4:2, a Mbappe je Vatrenima zabio posljednji gol Tricolora u 65. minuti i munjevitim trkovima zadavao je glavobolju hrvatskoj obrani.

L'Equipe je prošlog vikenda objavio strogo čuvanu tajnu iz redova francuske reprezentacije, a ona glasi da je Mbappe posljednje dvije utakmice, protiv Belgije i Hrvatske igrao s ozljedom leđa.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  France's Kylian Mbappe celebrates winning the World Cup as Croatia's Sime Vrsaljko looks dejected   REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

Vijest je dosad bila u sferi nagađanja, ali sada je dobila svoju službenu potvrdu i to od samog Mbappea koji je prvi put progovorio o strogo čuvanoj tajni.

"Bilo je ključno ne alarmirati naše suparnike jer je inače Hrvatska to mogla iskoristiti i ciljati to osjetljivo područje. To je razlog zašto smo mi igrači i svlačionica skrivali taj podatak", objasnio je Mbappe za France Football.

Podsjećamo, Mbappe je na Mundijalu u Rusiji zabio 4 gola i imenovan je najboljim mladim igračem turnira. Golom u finalu postao je jedini tinejdžer uz Pelea kojem je uspjelo zabiti u završnoj utakmici Mundijala.

Linker
20. travanj 2024 13:25