Lovren
 Tom Dubravec/ CROPIX / CROPIX
OTKRIO ENGLEZIMA

FRANCUZI NISU ZADIVILI NIKOGA, PA TAKO NITI LOVRENA 'Oni uopće nisu igrali nogomet! Penal? Većina kaže da nije bio, ali što to nama sada znači...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. srpanj 2018. 11:12

Iako se okitila naslovom svjetskog prvaka, Francuska nije zadivila nogometni svijet svojom igrom već je uglanom naišla na kritike u svijetu. Izbronik Didier Deschamps odlučio se na igru iz kontra napada što se u konačnici ipak pokazalo kao pun pogodak.

Francuzi su gotovo svaku utakmicu čekali da protivnik pogriješi, a onda bi krenula munjevita kontra po krilima gdje je glavnu riječ vodio najbolji mladi nogometaš svijeta Kylian Mbappe.

Kako ostatak svijeta, tako niti hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena nije pretjerno oduševio stil igre Tricolora, a to je istaknuo i u razgovoru za BBC.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  A steward apprehends a pitch invader as he approaches Croatia's Dejan Lovren   REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

- Tako su odlučili igrati i to morate poštovati. Čekali su priliku i onda zabili, tako su igrali svaku utakmicu. Ali, to što su oni igrali to nije nogomet. Mi smo pokazali kako se igra, izgledalo je prekrasno.

Kada je u pitanju jedanaesterac za Francuze Lovren je kazao:

- Bili su favoriti za osvajanje naslova od samog početka i u tome su u konačnici i uspjeli. Ali, izgleda da nitko ne razumije pravila. Naš igrač nije mogao reagirati u tom trenutku i VAR se jednostavno mora poboljšati. U nekim je situacijama jedanaesterac, a u drugima za istu stvar nije. Većina kaže da nije bio penal, ali što to sada nama znači - kazao je Lovren.

Linker
17. travanj 2024 13:59