PRIMERA

Getafe je ove sezone već iznenadio Barcelonu! Može li na Nou Campu i drugi put?

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 10. travanj 2012. 12:29

http://www.dvoznak.com/?show=dogadjaj&id_dogadjaj=378104&id_vrsta_dogadjaja=3&affiliate=1

Na sam Uskrs navečer Valencia je Barceloni odigrala ulogu uskršnjeg zeca i darovala im smanjenje razlike u odnosu na madridski Real. Još do pred par tjedana situacija se činila u potpunosti izgubljenom za Katalonce koji su zaostajali deset bodova za Realom. Sedam kola prije kraja razlika se istopila na samo četiri boda, s time da Real mora doći još na Camp Nou. Ne samo to, nego Barcelona ima čak i povoljniji raspored do kraja sezone s obzirom da Kraljevi moraju još i na Vicente Calderon i San Mames.

U Barcelonu danas stiže Getafe i naizgled bi domaći sastav trebao čekati lak posao, ali svi se još sjećaju neugodnog poraza u madridskom predgrađu kada je Getafe u studenom slavio sa 1-0.

Poraz je protiv Getafea Barcelona doživjela u utakmici kada na terenu nije bilo Cesca Fabregasa zbog ozljede, a sličnost je da on neće nastupiti niti danas zbog kartona kojeg je zaradio protiv Zaragoze. Protiv Zaragoze zbog ozljede je igru napustio Dani Alves kojeg danas sigurno neće biti, dok Gerrard Pique još uvijek trenira smanjenim intenzitetom, te je njegov nastup upitan.

Usprkos neugodnim sjećanjima i poveznicama na raniji susret u Barceloni danas nitko ne razmišlja o porazu. Prilika im se nenadano otvorila u lovu na prvenstvo i sada ju ne namjeravaju tek tako ispustiti iz ruku.

Getafe na Camp Nou stiže u poprilično dobroj formi. U posljednjih šest kola plavi su uzeli čak 13 bodova, a jedini poraz doživjeli su na Vicente Calderonu od Atletica, kada Luis Garcia na raspolaganju nije imao praktički pola momčadi. Ovog vikenda na domaćem terenu Getafe je slavio protiv davljenika Sportinga iz Gijona i naparavio još jedan korak prema plasmanu u europska natjecanja.

Po pitanju izostanaka situacija je za goste danas gotovo idealna. U sastavu neće biti tek Pedra Leona koji je malo zdrav, pa malo ozljeđen, kao niti Ustarija, Rafaela Lopeza i Alberta Lopa koji su već neko vrijeme izvan pogona.

Novost među putnicima u Barcelonu su Tsepo Masilela i Ruben Perez kojih nije bilo ove subote protiv Sportinga. Kod kuće je Luis Garcia ostavio Manea i pabla Sarabiju što je posebno iznenađujuće u slučaju Manea koji je sasvim solidno odigrao protiv Sportinga. Svoju odluku Garcia je objasnio željom da pruži odmor igračima koji nisu navikli igrati kjonstantno u ritmu srijeda-nedjelja, odnosno utorak-subota u njihovom slučaju.

Linker
22. rujan 2024 16:51