Gheorghe Andronic: Želim ostati u Dinamu i igrati poput Luke Modrića!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. prosinac 2009. 17:17

Gheorghe Andronic ima samo 18 godina. Svakodnevno trenira s modrim profesionalcima i čeka konačnu odluku trenera Krunoslava Jurčića, odnosno sportskog direktora Zorana Mamić. Dečko je iz Moldavije, govori ruski i rumunjski. Reprezentativac je selekcije U-21, a u Maksimir ga je na probu doveo prijatelj Zdravka Mamića, menadžer Milan Martinović, koji je u plavu svlačionicu “parkirao” i Miroslava Slepičku. Klasični je playmaker, igra iza dvije špice.

Po onome što saznajemo u plavim dvorima, radi se zaista o zanimljivom nogometašu. S obzirom na mlađahne godine i cijenu koju nitko neće kazati, ali nije visoka, postoji mogućnost da ove zime potpiše profesionalni ugovor s Dinamom.

Jučer je nakon treninga izašao odjeven u zelenu trenirku svog kluba Zimbrua.

- Nogomet sam počeo igrati s pet godina, stalno sam u Zimbruu, a igrao sam u svim mlađim selekcijama Moldavije. Trenutačno sam najmlađi igrač u selekciji U-21 - kazao nam je simpatični mladić.

Za prvu momčad moldavskog kluba zaigrao je već sa 17 godina, a zanimljivost je svakako da je tri mjeseca zaredom proglašen najboljim igračem tamošnje lige u kojoj je najbolji klub Šerif.

- Zimbru je odmah do Šerifa, ta dva kluba su veliki konkurenti.

Priča nam kako je mnogo čitao o Dinamu, te da zna o kakvom se klubu radi.

- Bio sam jako sretan kad mi je menadžer kazao da idem na probu u zagrebački klub. Moji u klubu su također bili suglasni, nije bilo nikakvih problema, poželjeli su mi sreću.

Na pitanja kako mu izgledaju dinamovci na treningu, te hoće li uspjeti zadovoljiti ukus trenera Jurčića, kaže:

- Odlični su to igrači, želio bih ostati, mislim da mogu biti od koristi. Imam vjeru u sebe. Trener mi pokazuje što želi od mene, vjerujem da to dobro radim.



Mladić potječe iz nogometne obitelji. Ima još tri brata koji su svi reprezentativci Moldavije!

- Ja sam najmlađi. Najstariji igra za češki Bohemians, jedan igra u Ukrajini, a brat koji je dvije godine stariji od mene ima ponudu iz Grčke, on je bio najbolji strijelac moldavske lige. Vjerujem da ćemo za godinu ili dvije sva četvorica igrati za reprezentaciju. Ne znam postoji li takav primjer na svijetu.

Priča da obitelj ima nogometne gene, djed mu je bio sjajan nogometaš. George je niži rastom, iznimno je nabijen, vele u Maksimiru da je jako brz.

- Želio bih igrati kao Luka Modrić. Igram baš na toj poziciji, divim mu se.



Trenutačno je smješten u vili Tina, a u Zagrebu će ostati još neko vrijeme.

- Zagreb je prekrasan grad, dečki na treningu su me odlično primili, ovdje mi se zaista sve sviđa. Nadam se da ću se i i ja svidjeti treneru.

Hoće li u Dinamu prvi put u povijesti zaigrati i jedan igrač iz Moldavije? Vidjet ćemo uskoro. Važno je napomenuti da Gheorghe ima u rumunjsku putovnicu, pa ga se tretira kao igrača iz EU.

Linker
18. travanj 2024 04:26