Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
IPAK IGRA U OSIJEKU

GIGGS DOBIO NENADANO POJAČANJE PRED SUSRET S HRVATSKOM Jedan od najvažnijih igrača odgodio operaciju i priključio se velškoj reprezentaciji

Davies odgodio operaciju hernije i priključio se velškoj reprezentaciji za Hrvatsku i Mađarsku
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. lipanj 2019. 23:27

Obrambeni nogometaš Tottenhama Ben Davies (26) ipak će igrati za reprezentaciju Walesa u Osijeku protiv Hrvatske! Tu je vijest potvrdio Velški nogometni savez, kratko priopćivši:

“Ben Davies pridružio se pripremama reprezentacije Walesa, jer je njegovo ranije zakazano liječenje odgođeno.”

Podsjetimo, izbornik Walesa Ryan Giggs nije na popis svojih nogometaša za utakmice s Hrvatskom i Mađarskom (8. odnosno 11. lipnja) uvrstio Daviesa jer je bilo dogovoreno kako će ovaj nogometaš nakon finalne utakmice Lige prvaka Liverpool - Tottenham (2:0), otići na operaciju hernije. Međutim, nakon povratka s madridskog finala Lige prvaka, u kojem je svih 90 minuta odsjedio na klupi, Davies je odgodio odlazak na operaciju i priključio se svojoj nacionalnoj vrsti.

Soccer Football - Champions League Semi Final First Leg - Tottenham Hotspur v Ajax Amsterdam - Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain - April 30, 2019  Tottenham's Ben Davies, Christian Eriksen and Victor Wanyama react after the match                        REUTERS/Dylan Martinez - RC11036A8BD0
REUTERS/Dylan Martinez

Inače, tijekom sezone Davies se često žalio na bolove i nedavno je odlučeno da mora ići na operaciju. No, očito je da njegovo stanje nije alarmantno, jer je dobio liječničko dopuštenje za odgodom operativnog zahvata, nakon kojeg bi se morao oporavljati barem šest tjedana prije povratka na travnjak. Tako je, eto, nekoliko dana uoči dvoboja s Hrvatskom, Wales ojačan povratkom iskusnog i pouzdanog braniča, koji može igrati u sredini i na lijevoj strani zadnjeg obrambenog reda.

Giggs je inače prije 15 dana započeo pripreme za utakmice protiv Hrvatske i Mađarske. Okupio je igrače 21. svibnja i dan kasnije odveo ih je u trening kamp Algarve u Portugalu, gdje su ostali do 28. svibnja i potom su se vratili u Cardiff. Na taj je način, eto, Giggs “ubio” vrijeme između završetka prvenstvenih obveza igrača i novih reprezentativnih iskušenja...

- Naglasak je bio na osvježenju igrača i stvaranju zajedništva. Iza igrača je naporna sezona, najviše su vremena provodili na plivalištu i u fitness centru, a na treninzima smo vježbali neke taktičke inačice. Veseli me da je Bale izgledao dobro, sretan je kad je u ovome okružju s reprezentativnim suigračima, koji ga vole - rekao je Giggs i dodao:

- Svakodnevno sam razgovarao s igračima ukazujući im na važnost utakmica s Hrvatskom i Mađarskom, moramo biti maksimalno usredotočeni. Znam da to nije lako u ovom razdoblju kad su igrači mislima već na odmoru, ali moraju se prisiliti na još jedan napor. Pomoći će im spoznaja da igraju za reprezentaciju svoje zemlje, to su uvijek utakmice posebnoga naboja i posebnih emocija. Rezultati ovih utakmica u mnogome nam mogu uljepšati život u nastavku kvalifikacija i učinit ćemo sve da se radosni vratimo s tih gostovanja - kaže Giggs.

Linker
06. svibanj 2024 14:27