Reuters, sn ilustracija
GLAS JAVNOSTI

GLASUJTE U VELIKOJ ANKETI SN-A I PROGNOZIRAJTE FINALE KOJE JE PODIJELILO NOGOMETNI SVIJET Juventus je čudesno moćan, ali Ronaldo igra senzacionalno!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2017. 14:07

Još je samo dva dana ostalo do velikog finala Lige prvaka u Cardiffu gdje će snage odmjeriti dva velikana svjetskog nogometa Juventus i Real Madrid.

Na jednoj strani Luka Modrić i Mateo Kovačić, a na drugoj Mario Mandžukić. Bila bi 'kockasta' kolonija u finalu bogatija i za još jednog Hrvata, ali Marko Pjaca ipak neće biti spreman zaigrati za 'Bianconere' obzirom kako se još uvijek oporavlja od operacije koljena.

Nakon dugo vremena čeka nas vrlo zanimljivo finale u kojem nema izrazitog favorita. Juventus na trofej u Ligi prvaka čeka već 21 godinu, dok s druge strane u Realu žele ispisati povijest i postati prvi klub koji je uspio obraniti naslov. U svakom slučaku bit će zanimljivo, a veliki dvoboj analizirali su sjajni BiH reprezentativac u redovima Juvea Miralem Pjanić, te Iker Casillas, nekadašnji vratar i istinska legenda 'kraljevskog kluba'. Svoje mišljenje i viđenje finala možete iznijeti u velikoj anketi Sportskih novosti.

- I oni imaju svoje slabosti, baš kao i svaka druga momčad. Pokušat ćemo im nauditi, dovoljno smo dobri da to učinimo - uvjeren je Pjanić. Real brani naslov, a iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je nakon pet godina uzeo i španjolsko prvenstvo.

- Suparnik nam je sjajna momčad koja je navikla igrati ovakve utakmice, ovakva finala. I jedni i drugi imamo kvalitetu, stoga očekujemo težak posao po cijelom terenu, na svakoj poziciji. Moramo biti smireni i cijelo vrijeme ostati u utakmici, a mislim da će pobjednika odlučiti mali detalji. Mi ćemo se koncentrirati na sebe, želimo donijeti trofej u Torino - kazao je Pjanić, strijelac jednog pogotka i autor tri asistencije u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Bivši legendarni vratar Reala Iker Casillas s Kraljevskim klubom osvojio je 18 trofeja, uključujući i tri Lige prvaka. Danas je 36-godišnji Španjolac na vratima Porta, a s posebnim zanimanjem pratit će veliko finale Reala i Juventusa u Cardiffu.

- Mislim da će to biti izjednačena utakmica, jer su Juventus i Real dvije vrlo izjednačene momčadi. Talijani imaju bolju obranu, a sad su i vrlo moćni u ofenzivi, s Dybalom, Higuainom i Mandžukićem. Međutim, Real je vrlo jak i Ronaldo igra senzacionalno - rekao je Casillas.

Bivšeg vratara Reala i španjolske reprezentacije veže i prijateljstvo s Gianluigijem Buffonom, suparnikom iz mnogih klupskih i reprezentativnih bitaka na zelenom terenu.

- Buffon zaslužuje osvojiti Ligu prvaka, ali ja ću navijati za Real Madrid jer to je moj klub. Sjajna je sezona iza Buffona, koji je i sa 39 godina pokazao da može ostati sjajan vratar. Njegova karijera ne može završiti bez europskog naslova. Sretan sam i zbog Higuaina, jer je pokazao da je veliki napadač - zaključio je Casillas.

Linker
05. svibanj 2024 23:01