REUTERS/Bernadett Szabo
BIT ČE TO VELIKA BORBA

GLAVNA MAĐARSKA PRIJETNJA STIŽE IZ - HRVATSKE! 'Nadam se da Poljud nećemo napustiti poraženi, a atmosfera će biti ista kao i u Budimpešti'

GLAVNA MAĐARSKA PRIJETNJA STIŽE IZ - HRVATSKE! KAKO PROTIV SPLITSKOG PAKLA? 'Nadam se da Poljud nećemo napustiti poraženi, a atmosfera će biti slična kao i u Budimpešti, s jednom bitnom razlikom'
Piše: Darko RužićObjavljeno: 10. listopad 2019. 19:20

Jedini reprezentativac Mađarske koji igra u Hrvatskoj, u HNL-u dakako, Osijekov je vezist Laszlo Kleinheisler. Očekuje se da će biti i na Poljudu kada će se Vatreni ogledati s Mađarima. U silno važnom kvalifikacijskom srazu za obje momčadi. I jedni i drugi baš će u toj utakmici tražiti iskupljenje za neuspjehe kolo ranije. Naši su igrali neodlučeno s Azerbajdžanom, a Mađari prošli još i lošije jer su u Budimpešti doživjeli poraz od Slovačke. Kakvo je trenutačno ozračje u reprezentaciji naših sjevernih susjeda.

- Nakon poraza atmosfera nikada nije dobra. No, pred nama je previše važnih dana i izazova da bismo se osvrtali na ono što je iza nas. Trenutačno je sve usmjereno na nadolazeće utakmice - kazao je Kleinheisler.

Nije nam išlo

Je li vas i vašu reprezentaciju možda zaveo rezultat, pobjeda Hrvata u Slovačkoj pa ste mislili da ćete i vi lako do bodova koje ste sigurno planirali?

- Ne bih mogao tako reći. Jednostavno nam nije išlo kako smo željeli i dogodilo se to, po mnogima, veliko iznenađenje. Nismo s njim računali i morali smo se nositi s kritikama.

Sada slijedi težak izazov protiv Vatrenih, vjerojatno i najteži?

- Sve su utakmice podjednako važne i svaki je protivnik zahtjevan na svoj način. Stoga se nikoga ne smije i ne treba podcjenjivati. U nogometu je sve moguće, pa tako i remi vaše reprezentacije s Azerbajdžanom. Da, važan nam je taj susret na Poljudu, ali i svi ostali do kraja kvalifikacija. Nama bi pobjeda bila od izuzetne važnosti. Jasno, i vašoj reprezentaciji jer onaj koji dođe do sva tri boda stekao bi veliku prednost. Svjesni smo stoga da će Hrvatska zapeti najviše što može i da ćemo u Splitu imati jako tešku zadaću. Hrvatska je odlična momčad i nogomet koja prezentira je na vrlo visokoj razini. Ali mi imamo vjeru u sebe i pravo nadati se svom uspjehu - rekao je Kleinheisler.

U prvoj utakmici u Budimpešti niste bili u momčadi koja je igrala s Vatrenima, ali sada ste opet u njoj, standardni.

- Nadam se da će me pratiti sreća da se ne ozlijedim i budem u dobroj, pravoj natjecateljskoj formi. Ako sve bude išlo prema planu, vjerujem da ću se ponovno nametnuti za mjesto u početnih jedanaest. Uvijek nastojim dati sto posto od sebe, ne samo na utakmicama, nego i na treninzima te i na taj način pokazati da se može računati na mene. Radujem se ogledu s Hrvatskom i mislim da ću ovaj put biti u momčadi.

Poljud vam nije nepoznanica. Igrali ste tamo s Osijekom i sigurno znate da ćete protiv sebe osim Vatrenih imati i pun stadion navijača koji će nositi Hrvatsku.

- Da, igrao sam već na Poljudu i svjestan sam kakva nas tamo očekuje atmosfera. I u Budimpešti je bilo nešto slično, ali nama u korist. Očekujem da će i na utakmici u Splitu biti uzavrela, prava navijačka atmosfera. Moramo na to biti spremni. Ovaj put prednost domaćinstva i navijačke podrške koju ta činjenica donosi bit će Hrvatima prednost. Ali, imamo mi već iskustva i znat ćemo se s tim nositi.

Što ako doživite poraz na Poljudu? Vjerujete li da i u tom slučaju za Mađarsku još ima izgleda da ode na EP?

- Ako doživimo poraz, bilo bi nam iznimno teško proći skupinu i ostvariti cilj, ali o tome uopće ne želim razmišljati. Imamo dobru reprezentaciju, igramo dobar nogomet i mislim da Hrvatska neće imati nimalo lagan posao protiv nas.

Širok izbor

Hrvatska i Mađarska dobro se poznaju, teško da netko bilo čim može iznenaditi drugu reprezentaciju.

- Hrvatska je iznimno jaka momčad, ima širok izbor kvalitetnih igrača. Pokazali su to puno puta do sada, ne samo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. I mi smo dobri, a koga nema bez njega se mora, staro je to pravilo. Samopouzdanja nam ne manjka. Osobno, moram priznati da s velikim uzbuđenjem iščekujem nadolazeći dvoboj. I nadam se da Split nećemo napustiti poraženi - zaključio je mađarski vezist na privremenom radu u osječkom prvoligašu Laszlo Kleinheisler.

Linker
19. travanj 2024 01:36