REUTERS/Toru Hanai
PRVI NA UDARU

GLAVNI KRIVAC ZA BOLNO ISPADANJE ARGENTINE NE ŽELI SAM OTIĆI! Evo što je glavni i odgovorni poručio nakon 'potresa': Tužan sam, frustriran, ali...

Piše: HinaObjavljeno: 01. srpanj 2018. 00:50

U prvoj utakmici osmine finala Francuska je svladala Argentinu s 4:3, a poraz je očekivano potresao nogometnu naciju. Na udaru je nakon ispadanja viceprvaka svijeta posebno bio izbornik Jorge Sampaoli.

Mnogi su očekivali da će sam podnijeti ostavku na presici nakon susreta, ali to se nije dogodilo...

"Imamo Messija, najboljeg nogometaša na svijetu, i pokušali smo na terenu stvoriti situacije u kojima bi do izražaja došla njegova genijalnost. Pokušali smo sa raznim taktikama, grupirati igrače oko njega, ostaviti mu prostora da sam kreira, sve smo probali. Tužan sam i frustriran jer nismo ostvarili naš cilj. No, danas još nisam spreman odlučiti što ću raditi u budućnosti. Želim se zahvaliti igračima koji su se borili do samog kraja".

Argentinski mediji iznimno su ogorčeni na Sampaolija jer smatraju da ne želi ponuditi ostavku iz jednostavnog razloga - naime, prema ugovoru je Sampaoli vezan za reprezentaciju do lipnja 2022. godine. Ako bi mu, umjesto da sam ponudi ostavku, argentinski nogometni savez uručio otkaz, prema ugovornoj obvezi pripala bi mu značajna određujuća odšteta.

Francuski izbornik Didier Deschamps nema takvih problema. Trikolori slave, neće se noćas spavati do ranog jutra...

"Budući da sam ja odgovoran za sve, a posebice kada nam ide loše, danas sam vrlo ponosan. Ovo je bio trenutak kad nismo smjeli podbaciti, i nismo. Iako je mlada, ova ekipa ima karakter. Nije bilo lako, poveli smo, a onda je protivnik napravio preokret. Šokirao nas je drugi gol Argentine, ali nisam se bojao, jer dok traje utakmica sve je moguće".

Presretan je bio dvostruki strijelac Kylian Mbappe.

"Na SP okruženi ste najboljim svjetskim nogometašima i imate priliku pokazati što znate. Velika je stvar biti spomenut u kontekstu Pelea, odnosno što sam postao tek drugi tinejdžer koji je dva puta zabio u nokaut fazi. To je lijepo, ali Pele je ipak kategorija za sebe".

Linker
19. travanj 2024 16:59