Foto: Tom Dubravec / CROPIX
TRAŽI PRAVA RJEŠENJA

GLAVOBOLJA ZA HAJDUKOVOG TRENERA UOČI JADRANSKOG DERBIJA Kopić bez osmorice protiv prvaka, još dvojica se priključila 'otpisanima'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. ožujak 2018. 17:49

S kakvim kadrom može Kopić ući u subotnji dvoboj?

Sigurno nema šestoricu, kartonirane Fomitschowa i Hamzu, te ozlijeđene Almeidu, Tudora, Memollu i Carbonierija. Ali, neće biti nikakvo iznenađenje ako se broj izostanaka popne do brojke osam, jer lako je moguće da Futacs ne uđe u zapisnik.

Dapače nije realno očekivati da bi Mađar ozbiljnije mogao pomoći bez utakmice u proteklih osam mjeseci. Veliko je pitanje može li u kadar i Toma Bašić, veznjak Bijelih koji ima problema s rupturom mišića i nije trenirao s momčadi od utakmice s Osijekom. Dva dana prije utakmice mali su izgledi da će Bašić zaigrati.

Koga ima Kopić na raspolaganju kao alternacije standardnim prvotimcima? Filip ulazi umjesto Fomitschowa na poziciju lijevog beka u prvoj jačoj utakmici otkada je došao u Hajduk. Trenutno je Filip najveća enigma, odnosno najmanje je pokazao od svih prinova u protekla dva mjeseca. U sredini terena Hamzu mijenja Kožulj, a pitanje je koliko se podigao Mijo Caktaš i postoji li opcija za Tičinovića na desnom krilu.

Sigurno Kopić nije slučajno isprobavao opciju s Tičinovićem u Poljskoj, a isto tako jasno je da sustav 4-1-4-1 nije predstavljen bez osnove za budućnost. U tom sustavu Tičinović je odlična opcija za desno krilo, s tim da Caktaš ili Kožulj bude drugi dio tandema veznjaka koji stvara trokut u sredini terena zajedno s “osiguračem” Savvasom. Ali, ako Savvas ode na stopera, u sredini su i Kožulj i Tičinović.

Ima dosta kombinacija za vezni red, jer puno je izostanaka, čak bismo rekli i previše za jednu tako važnu utakmicu kao što je jadranski derbi. Ali, nitko u nedjelju ne pita tko je igrao, samo se rezultat Hajduka pamti.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
18. svibanj 2024 22:29