Komnen Andrić (prvi lijevo) vraća se nakon operacije
 Damir Krajac / CROPIX
U PROCESU OPORAVKA

'GLEDAM DEČKE, GLEDAM TAJ ETIHAD I MISLIM SI, PA JA SAM TREBAO BITI TAMO' Kada je dolazio na Maksimir nije mogao ni sanjati što će mu se dogoditi

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. listopad 2019. 13:00

Gdje se izgubio Komnen Andrić? Napadač koji je proljetos stigao u Dinamo s epitetom trenutno najboljeg strijelca HNL-a odavno je izvan pogona. Dok Modri nižu uspjehe, a njegovi konkurenti u napadu igraju i zabijaju za svoje reprezentacije, Andrić sve to promatra izvana. S tribine. Ozljeda gležnja bila je dosadna i ozbiljna, morao je na operaciju i sad je u procesu oporavka.

- Ozljeda je bila neugodna i na kraju sam se u dogovoru s liječnicima odlučio za operativni zahvat. Sada sam u procesu rehabilitacije i čekam zeleno svjetlo da bih se vratio treningu. Moram priznati da jedva čekam - rekao nam je Andrić, koji nije u prvom trenu mislio da će se sve tako oduljiti.

- A tako to bude s tim ozljedama. Čini se da je bezazleno, a onda ispadne da baš i nije tako. Gledajte, iz ove kože ne mogu, nema smisla tugovati ili biti u depresiji kad sam ionako napravio sve što sam mogao. Vrijeme ne mogu kupiti, mogu samo biti strpljiv i čekati.

Za to vrijeme suigračima na travnjaku odlično ide, igraju Ligu prvaka, pobjeđuju, dobro se drže i protiv velikih. Kako je proživljavati takve trenutke kao gledatelj, navijač?

- Ma užas... Gledam suigrače na televiziji, gledam taj Etihad i mislim si, pa ja sam trebao biti tamo. Ali što da radim? Čestitam svojim dečkima na Atalanti u Maksimiru i igri koju su pokazali u Manchesteru. Mislim da smo na dobrom putu.

Zagreb, 300319. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica prve HNL lige izmedju Dinama i Inter Zapresica.
Na fotografiji: Komnen Andric.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Ovo mu je prva teža ozljeda u karijeri.

- Dosad su bile samo neke sitne ozljede koje nisu vrijedne spomena i koje su sastavni dio karijere svakog igrača. Ova mi je prva malo teža, ali ide sve dobrim smjerom. Siguran sam da ću uskoro početi trenirati, spremiti se na najbolji mogući način i krenuti u borbu za mjesto u momčadi.

Ta će borba biti vrlo teška i zahtjevna, konkurenti su poodmakli, a stigao je u međuvremenu i Sandro Kulenović.

- Tako je to, Dinamo je prevelik klub da bi bilo koga čekao. Ja znam da ću dobiti priliku da se nametnem, a na meni je da te minute iskoristim. Svjestan sam konkurencije, ali nemam problem sa samopouzdanjem. Vjerujem u sebe i svoje mogućnosti.

Možda će jedno od rješenja za brži povratak biti posudba. Bi li išao tim putem do ulaska u formu?

- Ne razmišljam o tome. Sad je prvo i osnovno proći rehabilitaciju, zaliječiti se i vratiti treningu. Nisam od onih likova koji se boje konkurencije, već smatram da me ona može učiniti boljim. U svakom slučaju te može natjerati da daješ svoj maksimum.

Zagreb, 240219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 22. kola 1. HNL izmedju GNK Dinamo Zagreb i NK Osijek. Na fotografiji: Komnene Andric.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
Komnen Andrić

Liga prvaka bila mu je san, a sad ne može uživati u tom trenutku. Nada li se još da bi mogao i na terenu osjetiti najjače klupsko natjecanje?

- A vidjet ćemo kako će teći oporavak. Svakom je igraču san istrčati na stadion uz zvuke himne Lige prvaka, kako ne bi onda meni bio? No neću forsirati povratak samo zbog toga. Idem polako, u skladu s uputama liječnika i trenera.

Kad je dolazio u Dinamo, sigurno se nadao boljim danima?

- Moji su dani u Dinamu odlični. Sjajno su me prihvatili, snašao sam se u momčadi i mislim da nije moglo biti bolje. Ozljeda je mogla biti i u Interu ili bilo kada prije. One su dio sporta i ne treba žaliti i tugovati, jer to je sudbina. Ovo je samo mala prepreka na mom putu.

Kako se njemu čine Dinamovi izgledi protiv Šahtara? Ima li on iskustva protiv ukrajinskih klubova ili reprezentacije?

- Ako je City drugi svijet, onda je Šahtar kategorija ispod toga. Jaki su, moćni, financijski neograničeni. Ali i nas će se nešto pitati u tim utakmicama. Je li Šahtar jači od lanjske Benfice? Ne bih rekao, ali Dinamo je sigurno bolji i jači za to iskustvo. Bit će zanimljivo, a osjećam da bismo se svi skupa mogli veseliti nakon te dvije utakmice.

Sretan zbog svih

Bruno Petković u godinu je dana neviđeno napredovao i došao niotkuda do prvog napadača reprezentacije. Je li i to poticaj Andriću, dokaz da se u kratkom vremenu sve u karijeri može okrenuti?

- Tko je radio s Brunom na treningu i imao ga pored sebe u momčadi, za njega to nije iznenađenje. Bilo je pitanje trenutka kad će ga krenuti i jako se radujem zbog njega, kao i zbog svakog svog suigrača, od Orše, Perkea, Livija... Petkovićeva priča svima može biti uzor, ali svatko je od nas čovjek i igrač za sebe; nekome treba više, nekome manje. Sretan sam zbog svih njih.

Linker
21. travanj 2024 06:02