Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
TEŽAK PUT DO EURA

GRAČAN: 'Igrali smo protiv prvaka Europe'; JUNAK SUSRETA: 'Nemojte mene pitati, sve znate...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. rujan 2016. 23:14

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u kvalifikacijskom je susretu za odlazak na Europsko prvenstvo (Poljska 2017) protiv Švedske odigrala 1:1, ali ostaje dojam da su Mali Vatreni mogli i bolje proći u Koprivnici...

Hrvatski izbornik Nenad Gračan ovako je prokomentirao koprivnički ogled sa Švedskom:

- Utakmica je bila vrlo teška, što smo i očekivali s obzirom da se radi o momčadi koja je kvalitetna i uigrana te je osvojila Europsko prvenstvo, s koje su neki bili na Olimpijskim igrama, a sedam je igrača bilo i u sastavu A reprezentacije. Mi smo bolje krenuli, imali smo neke situacije koje nismo iskoristili. Kasnije je došlo do određenog pada u igri i Švedska je došla u prednost. Na kraju smo mogli i mi pobijediti, bilo je nekoliko situacija, i mislim da je neriješeno realan rezultat. Sve je još otvoreno, i Švedska i Španjolska su jake momčadi koje spadaju u sam vrh, a mi se sad moramo posvetiti sljedećoj utakmici u Gruziji - kazao je Gračan.

Fiolić je osjetio probleme s mišićem na zagrijavanju, liječnici tek trebaju utvrditi o kakvoj se ozljedi radi.

- Još ćemo vidjeti hoćemo li nekoga priključiti umjesto njega.

Što je s Alenom Halilovićem?

- Tu smo priču završili. Mislim da se na njega računa, no treba i u klubu ući u taj proces rada. S njim će se razgovarati - zaključio je Gračan svoje obraćanje predstavnicima medija.

Hakan Ericson, izbornik Švedske, može biti zadovoljan remijem.

- Bila je to dobra utakmica protiv jake Hrvatske koja je bila posebno opasna u prvih 15 minuta. Kad se pogleda cijeli susret, smatram da je ishod realan, iako mi malo žalimo za pobjedom s obzirom na velik broj propuštenih prilika.

--------------------------------------------------------

Dominik Livaković:

- Imali smo na početku dosta prilika, no nismo ih iskoristili i to nam se vratilo. Bilo je jako teško vrijeme, teško je bilo za igrati, vidjeli ste da smo dosta vremena stajali i mi i oni. Zamjene su dobro ušle, Tudor i Perica pogotovo, to nam je omogućilo povratak. Što se mene tiče, osjećam se perfektno. Slijede nam još dvije utakmice do kraja kvalifikacija, u obje idemo na pobjedu. Protiv Gruzije je bilo dosta tvrdo u prvoj utakmici, vjerujem da ih opet možemo svladati.

Stipe Perica:

- Nemojte mene pitati, sve znate, što da vam kažem...

Nikola Vlašić:

- Upali smo loše u drugo poluvrijeme, probudili smo se tek kad smo primili pogodak. Počeli smo napadati, zabili smo gol za izjednačenje, možda smo mogli čak i do pobjede, ali mislim da je 1:1 realan rezultat. ispred nas su još dvije jako teške utakmice, ali nadamo se pobjedama koje bi nas odvele izravno na Europsko prvenstvo.

Domagoj Pavičić:

- Prvih pola sata smo bili dosta bolji, imali smo šanse, ali onda smo pali i do 65. minute bili smo malo slabiji. Oni su imali svojih prilika, na kraju smo mi mogli pobijediti, pa je 'iks' nekako najrealniji. Sve je opet na nama, bitno je da nismo izgubili. Idemo pobijediti Gruziju i onda se 'pofajtati' sa Šveđanima.

Jacob Larsson:

- Nadali smo se da nakon vodstva možemo postići još pogodak ili dva, ali s obzirom na velik pritisak domaćina u završnici, možemo biti zadovoljni konačnim ishodom. Mislim da još uvijek imamo dobre izglede za plasman na završni turnir.

Linker
05. svibanj 2024 14:42