Goran Mehkek / CROPIX
TKO PROTIV ENGLEZA?

Gračan: Kovačić bi nam jako pomogao, a i Alen Halilović bi dobro došao...'

Neovisno o raspletu priče s pojačanjima iz A vrste, ostaje dojam da je sve to trebalo realizirati s više sluha
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 13. listopad 2014. 20:38

Nije Nenad Gračan uživao zbog neizvjesnosti glede mogućnosti da za njegove mlade protiv Engleske danas u Vinkovcima zaigraju i trojica A-reprezentativaca - Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Alen Halilović - koji će večeras biti na dispoziciji Niki Kovaču u osječkom dvoboju s Azerbajdžanom:

- Psihološki se vrlo teško “prebaciti” u tako kratkom vremenu, čovjek se istroši i fizički ako nepunih 20 sati ranije igra i 20 minuta. Ipak su to drukčiji filmovi!

Budući da je bilo manje izgleda za Halilovićevu osječku dionicu, izbornik sastava U-21 je naglasio:

- On bi dobro došao...

Tamo desno, ofenzivno. Zato što Pjaca nije u osobitoj formi te zato što Bagarić, ipak novi u ovom pogonu, može i podbaciti. Međutim, Gračanu bi najviše koristio koliko-toliko svježi Kovačić:

- Mateo bi bio strašno koristan. Zadržao bi loptu kao Modrić nekidan u Sofiji. Nama je bitan taj prvi pas, kakvog nije bilo tijekom 2. poluvremena u Wolverhamptonu pa se množila nervoza; često bi se dodavalo tek onako, da se riješiš lopte.

Kovačić je dotičnu ulogu sjajno odigrao prošle godinu u Lavovu, ne dajući Ukrajincima ni loptu ni šansu, a Rebić je uporno prijetio i prijetio...

Neovisno o raspletu priče s pojačanjima iz A-momčadi, ostaje dojam da je sve to trebalo realizirati s više sluha i kalkuliranja. Kovač je od Igora Štimca redovito tražio susretljivost, za koju danas ima sluha, no ima li i razumijevanja? Naravno da je A-postava najvažnija, da jedino ona “hrani” sve ostale, ali zar nije važna i U-21, ne jedino zbog plasmana na EP, već i zbog neprestane produkcije kandidata za najbolji nacionalni team koji se iz tuzemnih mladih uzrasta popunjava u ogromnom postotku od najmanje 95 posto!

Tako je kako je, očekujemo da će na stadionu Cibalije biti solidno, uspješno. Ovo je veliki dan. Nadamo se da ćemo ga takvog i pamtiti!

Linker
12. svibanj 2024 21:27