Nenad Dugi / CROPIX
SLOVENIJA - HRVATSKA 2-1

Gračanova Hrvatska se napromašivala, pa počastila Slovence golom u 90.

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 05. ožujak 2014. 19:04

Nedvojbeno bolja Hrvatska, napose u prvom dijelu kad su se nizale brojne obećavajuće akcije. Prvi je u 7. minuti zaprijetio Perica, a onda je opasnosti pred vratima domaćih bilo koliko hoćeš. Doduše, prilike nisu bile baš stopostotne, ali sigurno se štošta moglo izvući, "zavući". Ipak nije.

Kad je pogriješio Palčič, lopte se dokopao Šitum i centrirao u sredinu u kojoj nije bilo suigrača, potom su Šitum i Perica zamalo osmislili dobitnu kombinaciju, pa je Bradarić uposlio Pašalića koji istinski zagrijava Juga, onda Bradarić nabacuje iz desnog kuta, tuče Pjaca i spašava Janža, za novi korner poslije kojeg Župarić ne može poentirati iz skoka. Najbolja šansa bila je sredinom te dionice, sve odigrano izvanredno: kapetan Datković za Bradarića koji topovski raspaljuje sa 22 metra i golman zaustavlja krajnjim naporom, za Pericu koji se, nažalost, zatekao u zaleđu.

U međuvremenu su na sceni i Bradarić i Šitum, do odlaska na odmor bilježimo najbolju pogodnost kada Šitum, Begonja i šuter Pašalić čine sve za vodstvo, koje ne dopušta koncentrirani Jug.

Prvi pravi pokušaj Slovenaca datira iz 36. minute. Pučko probija slijeva i nema kome dodati, no upravo taj momak, Pučko, uskoro sjajno i oštro cilja prema donjem desnom kutu pa se Zelenika ističe vještom intervencijom.

Šteta što nismo poveli, bila bi to odgovarajuća nagrada za trud, neupitnu dominaciju i osjetno veću kvalitetu. Pokretljivošću se isticao Šitum, zrelošću Pašalić, smirenošću Begonja, nepredvidivošću Bradarić. Sve za više nego solidnu ocjenu.

Čim se krenulo u nastavak, zamalo je pogodio Mišić, neki su loptu već vidjeli u mreži. Miloševu loptu nekontrolirano preko grede napucava Mišić. I Čanađija je na udarcu, i opet ništa. Napadamo stalno, nadajući se izjednačenju kojeg nema pa nema. Ne smijemo se sasvim otvoriti budući da bi nas lako snašla nova nevolja u brzopoteznoj kontri.

Izbornici mijenjaju serijski, svima se igra. Kako i ne bi, vrijeme je ugodno, većinom sunčano, teren OK. Akteri iz pričuve, jedni i drugi, drže se borbeno, situacija na travnjaku je uglavnom ravnopravna, Slovenci znaju koliko bi im, psihološki, značila ta pobjeda i stoga idu poletno, optimistički. Ne sustaju ni nakon 1:1, love nas na brzinu i kažnjavaju.

SLOVENIJA - HRVATSKA 2:1 (0:0)

KOPER Stadion Bonifika. Gledatelja oko 750. Sudac: Sandor Ando-Szabo. Pomoćnici: Peter Berettyan i Laszlo Viszokai (svi Mađarska). Četvrti sudac: Roberto Ponis (Slovenija).

STRIJELCI: 1:0 - Majer (50), 1:1 - Čanađija (88), 2:1 - Rajsel (90)

SLOVENIJA (4-2-3-1): Jug - Palčič, Mitrovič, Krajnc, Janža - Žibert, Vrhovec -Verbič, Zajc, Pučko - Žurej (još su igrali: Cotman, Klinar, Majer, Trajkovski, Derviševič, Črnigoj, Benedičič, Šme, Rajsel, Dobrovoljc).

IZBORNIK: Tomaž Kavčič

HRVATSKA (4-2-3-1): Zelenika - Gorupec, Datković, Župarić, Milić - Bradarić, Begonja - Pjaca, Pašalić, Šitum - Perica (još su igrali: Sluga, Miloš, Pavić, Radošević, Mišić, Pavičić, Čanađija, Kolar, Mitrović, Mlinar).

IZBORNIK: Nenad Gračan

Linker
19. svibanj 2024 23:34