Josko Ponos/ CROPIX
RAZOČARANI IZBORNIK

Gudelj: 'Rusi i Talijani su nam se cerekali još u hotelu, mislio sam da postoji fair-play!'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 12. svibanj 2013. 00:30

Svi naši reprezentativci popadali su travnjakom kad je sve završilo. Kad su saznali za rezultat 'dvoboja’ Italija-Rusija 1:1. Žalost je bila golema. Kapetan Josip Bašić nije uspio govoriti, suze se ionako bile rječite, tek je promrsio:

- Umrijet ću od muke...

Alen Halilović, najbolji na terenu:

- Tugujemo, no pokazali smo da smo neusporedivo najbolji u skupini, igrom razbili sve, nedostajao je poneki gol. Ovdje smo dosta naučili, bit ćemo spremniji u Emiratima.

Podatak da su u fokusiranom susretu u Nitri pogoci padali u prvim sekundama dva poluvremena ogorčila je izbornika Ivana Gudelja:

- Mislio sam da postoji fair-play, ovdje su nam satima predavali o nužnosti sportskog poštenja, a eto kako se neki vladaju... Osjetio sam još dopodne u hotelu što se sprema, kad su nam se Rusi i Talijani samo cerekali, smijali u lice. Neka im služi na čast! Nadigrali smo sve, mi smo moralni pobjednici, čestitam svojim dečkima. Odigrali su 34 utakmice i samo jednu izgubili, zar nisu klase!

Vođa ekspedicije Ivan Bedi:

- Sretan sam jer smo izborili SP, o ostalom ne bih, neka to bude briga mjerodavnih...

Predsjednik Stručne komisije HNS-a Romeo Jozak:

- Odigrali smo veliku utakmicu, igrom stvorili bezbroj prilika. Igrom! Čujem da su se 'oni’ skrivali jedni od drugih, da slučajno ne zabiju drugi pogodak. Strašno. Ovo je preozbiljno natjecanje da bi UEFA to smjela tolerirati.

Linker
27. travanj 2024 17:20