AFP
AFRIČKI KUP

Gvineja se nada čudu protiv Obale Bjelokosti koju predvode Drogba i Yaya

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 04. veljača 2012. 11:07

Obala Bjelokosti dosad je, barem rezultatski, posao obavila u skladu s očekivanjima. Tri pobjede, devet bodova i siguran juriš prema očekivanom finalu. Ono čime su iznenadili je pristup, nekad 'nepopravljivi' ofanzivci ovaj put su pokazali novo lice. Razigranost i atraktivnost zamjenili su odgovornošću i taktičkom disciplinom, te u četvrtfinale ulaze kao jedina ekipa na turniru koja još nije primila gol.

Vjerovatno najslabiji mogući suparnik dobra je prilika da se niz i nastavi, izbornik Zahui od svojih igrača ponovno traži strpljenje i koncentraciju:

- Bit će vrlo oprezni. Imaju brze napadače i čvrst obrambeni blok, moramo biti strpljivi i ne gubiti živce. Igrat ćemo u neprijateljskoj atmosferi.

Raspolagat će kompletnom i potpuno odmornom ekipom, u nedjelju protiv Angole na teren je poslao rezerve.

Ekvatorijalna Gvineja danas vjerovatno dolazi do kraja svog iznenađujućeg AFCON debija. U zadnjoj utakmici u skupini nisu uspjeli doći do pozitivnog rezultata protiv Zambije, pa se protiv 'Slonova' moraju nadati čudu.

- Imaju vrhunske igrače i top-kvalitetu u svim linijama. Njihov put do četvrtfinala dovoljno govori koliko su čvrsti i efikasni. Morat ćemo odigrati savršeno da bi ih prošli, ali sigurno nećemo odustati. - kaže veznjak Juvenal.

Taktičkih najava nema, ali može se očekivati slično kao i dosad, defanziva dok se suparnik ne izmori, pa udari iz kontre. Ekvatogvinejci još nisu primili gol u prvom poluvremenu, ali ni Obala ga još nije propustila postići.

Obranu bi trebao pojačati stoper Doe koji je odradio svoju suspenziju, vraćaju se i odmoreni Alvarez i Iyanga, dok je za ozlijeđenog napadača Bodipa turnir već završio.

Linker
21. svibanj 2024 22:51