Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
IZNENAĐUJUĆI TRANSFER

HAJDUK ĆE NA PRVOM TAKVOM POSLU U KLUPSKOJ POVIJESTI ZARADITI TOČNO 500 TISUĆA EURA Jedan od najboljih Tudorovih igrača prodan u Španjolsku!

Filip Bradarić odlazi u španjolsku Celtu, iznenađujuća je vijest stigla iz Beleka. Bradarić se na treningu oprostio od momčadi i prvi zimski transfer još samo čeka potpise sa tri strane u trokutu Hajduk-Celta-Bradarić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. siječanj 2020. 17:56

Premda je Filip Bradarić posuđeni igrač Cagliarija, Splićanima u ovom poslu zarađuje fiksnih 500.000 eura, a sa bonusima može doseći i milijun eura.

U prvi tren zvuči čudno, jer Bradarić je igrač talijanskog prvoligaša, ali ovu sezonu je praktički Hajdukov i Bijeli su klub koji diktira uvjete do kraja sezone. Prvi put u povijesti Hajduk zarađuje sa igračem koji nije njegov, nego je na Poljudu proveo četiri mjeeeca na posudbi. Bradarić u Celtu odlazi na novu posudbu, a onda se na ljeto ponovno pregovara oko njegovog statusa na relaciji Cagliari – Celta.

Španjolski prvoligaš sa trenerom Garciom koji je momčad preuzeo u studenoem prošle godine bori se za opstanak u Primeri, a Bradarića su željeli uzeti i nakon SP-a u Rusiji, no tada je Caglirai bio brži i financijski izdašniji. U međuvremenu Celta je prodala Slovaka Lobotku u Napoli za 25 milijuna eura, pa Garcia traži korektora veznog reda i očito ga je pronašao u Bradariću.

Velika Gorica, 301019. 
Utakmica osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, 
HNK Gorica - HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Filip Bradaric.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Prvi veći zimski transfer donosi profit Hajduku, ali upitnik ostaje treneru Tudor. Može se ćak reći kako doživljava jedan "deja vu", jer prije pet godina klub se egzistencijalno također spašavao prodajom Bradarića u Rijeku. Nije ga Tudor tada postavio u ekipu za zadnju pripremnu u Košeru, a neće zaigrati ni ovaj put u zadnjoj utakmici zimskih priprema. Odlaskom Bradarić ostaje upražnjeno mjesto libera, odnosno središnjeg stopera u tercetu zadnje linije. Bradarić je bio važan čovjek u Tudorovoj koncepciji, a sada će vjerojatno Simić dobiti priliku postati središnji, dok bi Stipe Radić uskočio na mjesto lijevog stopera.

Tako se sugerira po dosadašnjem tijeku priprema, s naglaskom da Hajduk želi razvijati mlade. A takav je Stipe Radić, pored Krekovića i Blagaića još jedna igrač iz klase 2000. Nismo pritom zaboravili ni Vuškovića, ali 18-ogodišnjak je ozljeđen, još nije zaigrao na pripremama, a uz igrača iz svog pogona, Hajduk je doveo i Mujakića za pojačanje konkurencije u stoperskoj liniji.Uz to, i Bradarić ima želju igrati u veznoj liniji da se nametne izborniku Daliću. Ima puno prednosti, nešto i mana transfera, ali u konačnici svi se rastaju sa osmjehom. Baradrić nastavlja u Ligi petice, Hajduk zarađuje, otvara prostor mladima, te ima mogućnost kupovine napadača.

Rijeka, 150919.
Stadion Rujevica.
Utakmica 8. kola 1. HNL, HNK Rijeka - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Filip Bradaric i Stjepan Loncar.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Linker
08. svibanj 2024 00:49