Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX / Vladimir Dugandzic / CROPIX
OPET ĆE NASTRADATI - HAJDUK

HAJDUK ĆE SKUPO PLATITI MORBIDNI TRANSPARENT KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU Disciplinska komisija zatvara tribinu ili kompletan Poljud!

'Dugo je već cirkus u jednom gradu, na jednom mjestu. Životinje su divlje i predstava loša. Vrijeme je da se zastor spusti, karavana ode, a zvijeri u kavezu dočekaju smrt", morbidni je transparent Torcide zbog kojeg se, između ostalog, očekuje i teška kazna
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. studeni 2017. 21:09

Nakon Osijeka samo specijalna uviđavnost Disciplinske komisije može spasiti Hajduk da mu ne bude ispražnjen barem Sjever, ako ne i cijeli stadion, što se neslužbeno najavljuje. Iako ćemo na odluku vjerojatno pričekati...

HNS ove jeseni nema disciplinskog suca, nakon ljetnog prekida suradnje sa Sašom Pavličićem-Bekićem, te poslove obavlja Disciplinska komisija na čelu s Damirom Katićem. Predmeti se rješavaju sporije, neke kazne nisu baš sletjele ažurno, po tom ritmu odluka o zbivanjima na utakmici Hajduka i Osijeka donijet će se oko zadnjeg kola polusezone, možda i nakon njega. Za derbi Hajduk - Dinamo, odigran 21. listopada, sankcije su objavljene 15. studenoga i to ne sve, za obračune u loži još se čeka pravorijek.

Split, 251117
Stadion Poljud
Nogometna utakmica 17. kola HT Prve lige, Hajduk - Osijek. Na fotografiji: navijaci su bacanjem baklji u teren izazvali prekid utakmice na nekoliko minuta
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Udaranje po džepu

U proljeće su Bijeli imali ispražnjenu jednu tribinu na utakmici s Interom, pa po teškim incidentima na ogledu s Rijekom morali dvije utakmice kao domaćini odraditi pred praznim Poljudom. Od ljeta se krenulo od nule, ali sankcije su se nagomilale i, po svemu sudeći, za prijetnju smrću ispisanu na transparentu Hajduk će opet biti kažnjen zatvaranjem stadiona, pitanje je samo djelomično ili cijelog. To se može nazrijeti kad se “osluhne“ kako disciplinci dišu.

U obrazloženju derbija Hajduk - Dinamo stajalo je kako je evidentirano više prekršaja: paljenje velike količine pirotehničkih naprava prije i za vrijeme utakmice zbog čega je utakmica kasnila s početkom te bila u prekidu u trajanju od pet minuta, postavljen je neprimjereni transparent na ogradu sjeverne tribine, neprimjereno skandiranje od strane navijačke skupine Torcida, prodaja nepersonaliziranih ulaznica zbog čega su na tribini uočene osobe koje imaju zabranu odlaska na utakmice, odugovlačenje s vraćanjem lopti igračima od strane pobirača lopti u drugom poluvremenu, incident u loži A u sudačkoj nadoknadi vremena te ispaljivanje sedam signalnih raketa od strane navijačke skupine BBB-a, od čega je jedna pala među gledatelje na zapadnoj tribini. Zbog toga je Hajduk kažnjen jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna, a Dinamo zbog neprimjerenog ponašanja pripadnika navijačke skupine BBB mora platiti kaznu 20.000 kuna.

Već je tada HNS mogao biti stroži, ipak zadržao se na još jednom “udarcu po džepu”. Valjda kao posljednjem upozorenju. Ovom prilikom bilo je i baklji, ali prije svega konkretna prijetnja, ne sasvim definirano kome, ali kako se može pretpostaviti da predsjednika Hajduka Kosa ne smatraju “divljom zvijeri”, a performans su nastavili skandiranjem o Šukeru, dojam je izvjestitelja bio da se radi o glavnim ljudima HNS-a.

I sad se njihov odgovor čeka. Do kraja jeseni Hajduk ima kod kuće još samo jednu utakmicu i to s Interom 17. prosinca. Na njoj ili prvoj na proljeće, sa Slavenom Belupom 24. veljače, mogao bi platiti taj ceh. Nema jače sankcije od zabrane navijačima da dođu na stadion.

Linker
29. travanj 2024 19:32