Screenshot
IGRAO JE I PROTIV HAJDUKA

HAJDUK DAN NAKON PRODAJE TOME BAŠIĆA DOGOVORIO NOVO POJAČANJE! Na Poljud stiže ofenzivni veznjak sa sjevera Europe, a reprezentativac je Libanona!

U Hajduk dolazi Bassel Jradi iz norveškog Strømsgodseta. Dvadesetpetogodišnji ofenzivni veznjak/krilo očekuje se sutra u Splitu i nakon obavljenih liječničkih pregleda dansko-libanonski nogometaš bi trebao potpisati za "bijele".
Piše: Frane VulasObjavljeno: 09. kolovoz 2018. 17:04

Time bi se Hajduk pojačao u veznoj liniji nakon odlazaka Tome Bašića i Josipa Radoševića. Nije još ta vijest i službeno potvrđena, ali sve vodi tome da će u nastavku karijere Jradi nositi bijeli dres.

Već se Jradi spominjao kao potencijalno pojačanje Hajduka u lipnju i srpnju, ali tada transfer nije finaliziran, klubovi nisu pronašli zajednički jezik, piše Slobodna Dalmacija.

Očekivalo se tada kako će Jradi stići na Poljud na zimu kada mu ističe ugovor sa Strømsgodsetom, ali se sve ipak ubrzalo nakon odlaska Bašića u Bordeaux, odnosno nakon što je norveški klub ipak smanjio zahtjeve pošto bi u prvotnom scenariju na zimu po isteku ugovorne obveze ostao bez ikakve naknade za igrača.

Jradi je nogometaš rođen u Danskoj, libanonskih korijena. Nastupao je za mlađe reprezentativne selekcije Danske, ali i za seniorsku reprezentaciju Libanona. Međutim, kako nije nastupao za Libanon u službenim utakmicama već samo prijateljskim, još je otvorena mogućnost da igra za Dansku što mu je navodno i želja.

U karijeri je igrao i za danske klubove B93, AB, Nordsjaelland te Norveške klubove Strømsgodset i Lillestrøm (posudba). Ove sezone za Strømsgodset je u 16 nastupa u prvenstvu i kupu zabio četiri gola uz jednu asistenciju, dok je prošle u 31 nastupu zabio čak 12 pogodaka uz sedam asistencija (u Norveškoj sezona se igra tijekom iste kalendarske godine, od ožujka ili travnja do kraja studenoga).

U ljeto 2015. igrao je u oba susreta Hajduka i Strømsgodseta u 3. pretkolu Europske lige kada su "bijeli" s dvije pobjede glatko eliminirali Norvežane. U prvom ogledu na Poljudu je ušao s klupe, dok je u uzvratu u Norveškoj startao u prvih 11.

Linker
20. svibanj 2024 20:53