Boro Primorac i Arsene Wenger
 REUTERS/Scott Heppell / REUTERS
UGLEDNO IME NA POLJUDU

HAJDUK DOVEO VELIKO POJAČANJE! RADIO JE S ARSENEOM WENGEROM 22 GODINE, A SADA STIŽE U SPLIT Bijeli imaju novog voditelja Akademije!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. kolovoz 2019. 12:31

Nekadašnji Hajdukov nogometaš i trener koji je najveći dio karijere proveo u engleskom Premiershipu, Boro Primorac, novi je voditelj Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna”, javlja Hajduk.hr.

Gospodin Primorac nogometnu je karijeru započeo u mostarskom Veležu u kojem je ostavio zapažen trag i upisao 133 nastupa. Godine 1978. iz Veleža je prešao u Hajduk, s kojim je u sezoni 1978./1979. pod vodstvom trenera Tomislava Ivića osvojio Prvenstvo Jugoslavije. Upisao je ukupno 283 nastupa za Bijele postigavši 53 zgoditka.

Iz Hajduka je 1983. godine preselio u LOSC Lille (107 nastupa), a igračku karijeru zaključio je u Cannesu (111). Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je igrao 14 puta.

A upravo u Cannesu je gospodin Primorac počeo je i svoju trenersku karijeru, vodio je potom i francuski US Valenciennes. Bio je nakon niza francuskih godina i u japanskoj momčadi Nagoya Grampus, a tu počinje i njegova dugogodišnja uspješna suradnja s legendarnim Arsène Wengerom. Od 1997. do prošle godine, tijekom gotovo 1.200 utakmica i na tisuće i tisuće treninga, bio je pomoćnik Wengera u Arsenalu.

S Emiratesa se gospodin Primorac sada vraća na Poljud, stadion na kojemu je upravo on ušao u povijest kao strijelac prvog zgoditka nakon otvaranja 1979. godine. Bio je to dvoboj odigran 19. rujna, a suparnik Hajduku na Poljudu bio je Trabzonspor.

Novi voditelj Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna” Boro Primorac formalno će od ponedjeljka 19. kolovoza stupiti na svoju novu dužnost

Linker
08. svibanj 2024 09:44