CROPIX
'OVAJ BOD VRIJEDI DUPLO'

HAJDUK PONOVNO PROKOCKAO LOV NA DINAMO I NASLOV PRVAKA, CARRILLO RAZOČARAN 'Imali smo dva problema'; Ivković objasnio kako je zaustavio Bijele!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. listopad 2017. 20:45

Imperativ je za Hajduk bilo osvajanje tri boda u Koprivnici, ali novim remijem (0:0) odmaknuli su se Bijeli od željene borbe za naslov. Hajdukov trener Juan Carrillo bio je svjestan da njegova momčad nije pokazala dovoljno da bi uzela puni plijen.

- Prije svega bih čestitao Slavenu Belupu, mislim da su bili vrlo dobri defenzivno - rekao je u uvodu španjolski stručnjak, te nastavio:

- Mi smo propustili priliku da osvojimo tri boda na gostovanju u Koprivnici. Imali smo posjed, ali i dva problema. Nismo imali igrača koji bi povezao linije, a nedostajao nam je i zadnji pas. Stvarali smo prilike, ali nismo postigli pogodak. Zadovoljan sam radom svojih igrača, ali rezultatom sam razočaran, jer smo ovdje došli po sva tri boda.

Među Hajdukovim je navijačima je također prevladavao osjećaj da su njihovi ljubimci u Podravini izgubili dva boda. Ipak, nešto se pitalo i motiviranog domaćina.

- Mi smo željeli pobjedu, no treba priznati i da je Slaven odigrao dobro u namjeri da osvoji bod, i u tome je i uspio - zaključio je Carrillo.

Vrlo je čest slučaj u nogometu da novi trener u prvoj službenoj utakmici upiše remi, dogodilo se to i Tomislavu Ivkoviću na Belupovoj klupi.

- Sve čestitke igračima, svima, od prvog do zadnjeg, i onima na klupi. Ovo je bila strašno važna utakmica, poslije tri poraza uspjeli smo osvojiti bod protiv Hajduka koji je favorit kad igra protiv nas, jer je to momčad koja se bori za prvaka. Stoga smatram da bod vrijedi duplo s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo - rekao je Ivković.

Bivši strateg Lokomotive nije zaboravio spomenuti ni svog prethodnika.

- Ovaj bod posvećujem bivšem treneru Kopiću, jer su to i njegove zasluge.

Najavio je Ivković kako želi da njegova momčad igra napadački nogomet, no u tom smislu čeka ga puno posla.

- Hajduk je imao dominaciju, Hajduk je bio taj koji je radio pritisak. Nismo imali način igre kojem ja težim, malo smo dana zajedno. Tražim igrače koji mogu igrati jedan na jedan, da malo zadržimo loptu.

Međutim, pronašao je novi učitelj Farmaceuta recept za pozitivan rezultat.

- Pokazali smo fantastičnu borbenost, zatvorili smo sve prilaze Hajdukovim igračima, jer mi je kao treneru to jedino preostalo, da zatvorim tamo gdje je curilo. Bilo je nekih igrača koji više nisu mogli fizički izdržati, i onda sam se vratio na igru s tri stopera što je momčad igrala i prije. Ulaskom Jovičića zatvorili smo sredinu, Purić i mali Goda dobro su odigrali na bokovima. Svaka čast mojim igračima na borbenosti i na svemu što su napravili - zaključio je Ivković.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
02. svibanj 2024 04:08