CROPIX
HRVATSKI KUP

Hajduk razbio Slogu, Rijeka s deset komada ostvarila rekordnu gostujuću pobjedu!

Burić si je protiv županijskog ligaša priuštio i priliku za eksperimentiranje, pa je u špici napada zaigrao Tino-Sven Sušić. Jučer u Posavini najbolji Hajdukov igrač.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 23. rujan 2015. 19:48

Hajduk je s uvjerljivih 7-0 svladao Slogu i prošao u osminu finala hrvatskog kupa. Petoligaš iz Nove Gradiške bio je svjestan da ga čeka nemoguća misija, uspjeh Sloge je već prolazak u glavni ždrijeb Kupa u koji su došli izbacivanjem Nedelišća u pretkolu. Šanse su im dodatno smanjene jer Damir Burić nije dao svojim igračima da se opuste, već su oni krenuli vrlo snažno. U takvom odnosu snaga, bilo je jasno, konačni rezultat neće biti upitan.

Burić si je protiv županijskog ligaša priuštio i priliku za eksperimentiranje, pa je u špici napada zaigrao Tino-Sven Sušić. Jučer u Posavini najbolji Hajdukov igrač. Veselio je publiku svojim lažnjacima, ali i golovima. Prvi je zabio već u osmoj minuti, Enio Kovre blokirao je njegov prvi pokušaj, ali drugi s desetak metara nije uspio. U 18. minuti Mijo Caktaš je bio nezadrživ, poentirao je nakon lijepog solo prodora.

Pomogli su Bijelima četiri minute kasnije vratar Danijel Plavac, koji se kasnije iskupio s nizom krasnih obrana, i Kovre, nakon čijeg se nesporazuma Elvir Maloku s loptom ušetao u vrata. Golijadu u prvom dijelu zaključio je Sušić, prekrasnim golom iz okreta s ruba kaznenog prostora.

Žalit će Novogradiščani za nekoliko situacija. Junak je mogao postati Bojan Bokan, ‘’plava desetka’’. Prvo ga je vratar gostiju Ivo Grbić napucao u glavu, nakon čega je lopta otišla malo iznad okvira, a potom s nekoliko driblinga u čvor zavezao Maksima Bilija pa potom i sam posrnuo. Pamtit će se u Posavini i pokušaj bivšeg igrača Osijeka Mateja Vlaovića, koji je tukavši s centra na krivoj nozi ‘’osjetio’’ Grbića. Vratar Hajduka se zapleo u mrežu, a lopta zamalo promašila cilj…

Nije se u nastavku ništa promijenilo, utakmica se igrala samo na jednoj polovici, samo su igrači Hajduka bili nejubojitiji, a Plavac sve raspoloženiji. U 72. minuti i prvi udarac u okvir Grbićevih vrata, prvu pravu obranu upisao je nakon pokušaja Vlaovića. Bio je to znak za raspad sustava kod domaćina, umor je uzeo danak. Novi pogodak Sušića samo minutu kasnije, hat-trick je zaokružio nakon dodavanja Tonćija Mujana. Priču su golovima zaključili Josip Bašić i Mujan, konačnih 0:7 kojih se, realno, vrlo lako moglo pretvoriti i u dvoznamenkasti rezultat.

Nogometaši Rijeke rutinirano su odradili utakmicu šesnaestine finala hrvatskog kupa. Na igralištu Kod mosta hrvatski doprvak uvjerljivo s visokih 10:0 pobijedio je županijskog ligaša Bednju iz Beletinca. Matjaž Kek poštedio je nekolicinu standardnih igrača ( Vargić, Maleš, Močinić), no, šarolik sastav koji je poslao na teren ozbiljno je shvatio svoj zadatak i već u prvom poluvremenu mreža Bednje pet puta se zatresla.

Golijadu uz obale rijeke Bednje otvorio je u 7. minuti Lima, potom su Tomasov (21.), Samardžić (30. i 33.) i Balaj do odlaska na odmor razriješili pitanje pobjednika. U nastavku uslijedio je show raspoloženog Tomasova. Krilni napadač Rijeke, nakon niza dobrih asistencija krenuo je odlučnije prema golu i u 50., 70. i 77. preciznim udarcima matirao Slatinu, a potom i njegovu zamjenu Bosilja. Bezjak koji je u nastavku zamijenio Balaja postigao je deveti gol, a konačnih 10:0 za goste postavio je Bradarić.

Plasman u šesnaestinu finala hrvatskog kupa povijesni je uspjeh za Bednju i pravu nogometnu feštu na kojoj se okupilo oko 1500 gledatelja (500 više od broja stanovnike Beletinca) nije pokvario visoki poraz. Razlika u kvaliteti između dva sastava došla je do punog izražaja, a ozbiljan pristup Kekova momčad okrunila je najuvjerljivijom pobjedom na gostovanju u povijesti riječkog kluba.

Lokomotiva je pod vodstvom novog trenera Sretena Ćuka u Senju sa 8-0 pobijedila Nehaj. Golove su zabili Husejinović (3), Leko (19), Marić (27, 58), Žunić (45-autogol), Kolar (81, 89) i Andrijašević (85).

Plasman u osminu finala kupa osigurali su u srijedu još i prvoligaši Slaven Belupo, Zagreb i Istra 1961.

Rezultati:

Sloga - Hajduk 0-7

Tehničar 1974 - Slaven Belupo 0-3

Omladinac Gornja Vrba - Cibalia 0-6

Nehaj - Lokomotiva 0-8

Funtana - Zagreb 0-3

Croatia Grabrovnica - Istra 1961 0-2

Mladost Ždralovi - Varaždinski športski nogometni klub 3-0 (bez borbe)

Gorica - Šibenik 4-5 (11m)

Opatija - Zelina 4-0

Pomorac - HAŠK 0-3 (bez borbe)

Bednja - Rijeka 0-10

Lekenik - Vinogradar 1-0 (prod)

U jučer odigranim susretima plasman u osminu finala Kupa izborili su Dinamo, Osijek, Inter i Zadar.

Linker
19. svibanj 2024 20:27