Ante Cizmic / CROPIX
HRVATSKI KUP

HAJDUK - SLAVEN BELUPO Slaven Belupo bez Vugrinca traži čudo na Poljudu

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 17. travanj 2013. 13:17

Hajduk je pobjedom u Koprivnici napravio ogroman korak prema osiguranju prolaska u finale kupa. Iako je prije dvadesete minute utakmice Hajduk ostao bez isključenog Vršajevića, gosti su preko Sušića prvi stigli u vodstvo. Nakon šta je Vugrinec postigao izjednačujući gol, kod Slavena su isključenja zaradili stoperi Kokalović i Bubnjić, a Stojanović je u posljednjem napadu na susretu postigao pobjednički gol za Hajduk.

U Hajduku se nadaju da će pun Poljud utjerati strah gostima, pa se karte za sve tribine prodaju po popularnoj cijeni od 40 kuna. Krstičević se nada da će uz navijače Hajduk doći do finala.

- Mi ćemo ući maksimalno spremno i odgovorno u ovu utakmicu, nitko ne misli da smo već prošli i da ćemo lako s Belupom. Vidim na treninzima da su igrači to raščistili u svojim glavama i drago mi je zbog toga. Mi se ni ovaj put nećemo prilagođavati protivniku, imamo svoj stil igre. Želimo da nam protivnik što manje puta dođe u priliku. Ja ne znam kako oni namjeravaju igrati, znam samo da ćemo forsirati svoju igru. Bilo bi drago i meni i igračima da nas publika podrži u što većem broju. Ovo će nam biti četvrta utakmica u deset dana i puno bi nam značila njihova pomoć.

Hajdukov trener najavio je mogućnost povratka stopera Jonjića i Milovića koji su se još u veljači ozlijedili upravo u prvenstvenoj utakmici protiv Slavena.

- Vratili su se u momčad i treniraju s maskama. Vidjeti ćemo još hoće li konkurirati za utakmicu.

Krstičević ponovno može računati na Vršajevića koji je odradio suspenziju, no i dalje ne računa na ozlijeđene Oremuša i Andrijaševića. Povratak Jonjića i Milovića odlična je vijest za trenera Hajduka, a potpuno bi spreman trebao biti i defanzivac Milić.

U Koprivnici se definitivno svi pitaju je li se uprava kluba preolako riješila vrlo dobrog trenera Ferenčine, budući da njegov zamjenik Sović za sada ničim nije opravdao povjerenje kluba. Slaven deset susreta u nizu ne zna za pobjedu, a nakon poraza od Hajduka u subotu su teško stradali na gostovanju kod Lokomotive. Čak pet pogodaka primila je Sovićeva momčad, a težak poraz ublažio je tek iskusni Vugrinec. Maksimirski raspad sistema Slavena definitivno nije ohrabrujuć pred vruće gostovanje u Splitu.

Sović želi čim prije pustiti iza sebe poraz od Lokomotive.

- Svaki poraz boli, pa tako i ovaj, posebno zbog toga jer smo se kompromitirali u smislu da pričamo o kvaliteti i onda primimo pet komada. U prvom smo dijelu još dobro igrali, ali smo se onda raspali u 20 minuta. Tako je to u životu, moramo se dići i naučiti iz pogrešaka.

Slavenov trener vjeruje u pobjedu na Poljudu.

- Angažmanom, disciplinom i koncentracijom koja nam je najupitnija, možemo doći do dobre utakmice i dobrog rezultata. Koliko moramo biti svjesni svojih pogrešaka, toliko moramo biti svjesni i svoje kvalitete. U Splitu možemo do pobjede. U nogometu je izuzetno teško išta predvidjeti. Obično kada situacija izgleda komotno, najmanja pogreška i dekoncentracija može odvesti stvari u drugom smjeru. Hajduk ima na svojoj strani atmosferu, navijače i spektakl, no mi ćemo misliti o sebi. Trebamo se oduprijeti Splićanima i dobrom igrom izvući dobar rezultat.

U obranu Slaven Belupa nakon suspenzija se vraćaju Bubnjić i Kokalović, a Sović je najavio kako u Splitu neće igrati legendarni Vugrinec kojeg štedi za prvenstvene okršaje. Osim Vugrinca, u Split nisu otputovali Maretić, Pilipović, Barić i Jugović, te vrlo dobri napadač Novinić koji je otpisan do kraja sezone. Pod znakom upitnika je nastup defanzivca Marasa koji ima problema s virozom.

Linker
06. svibanj 2024 22:48