CROPIX
TRAŽE SE RJEŠENJA

HAJDUK U BOLNOM PORAZU OSTAO I BEZ DVA VAŽNA IGRAČA ZA DINAMO! Traže se zamjene, evo tko bi se trebao vratiti u momčad za najveći derbi na Poljudu

Kakve promjene trener Hajduka Damir Burić može napraviti za subotu i Dinamo
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 23:12

Hajduk je u dvoboj s Osijekom ušao s petoricom igrača koja su imala dva žuta kartona i treći im je značio propuštanje dvoboja s Dinamom ove subote. I to se ostvarilo - dvojica vrlo važnih i standardnih igrača preskočit će derbi s Dinamom, stoper Ardian Ismajli i napadač Samuel Eduok.

Njih su se dvojica našla u bilježnici suca Igora Pajača, koji je postupio po propisima te ih opomenuo. Hajduk bi njih dvojicu lakše prebolio da nije kojim slučajem doživio poraz, no sada trener Damir Burić mora smisliti s kojom će jedanaestoricom izaći protiv Dinama.

Nakon Dinama je stanka, ali onda i utakmica s Rijekom, a Miji Caktašu, Hamzi Barryju i Anthonyju Kaliku u rubrici “dvije opomene” pridružio se i mladi Darko Nejašmić. No prvo će Bijeli misliti o Modrima, a što se kartona tiče - što bude. Vidjelo se i u Gradskom vrtu da je obojici s trećom opomenom bilo itekako krivo što su je dobili. Eduok je refleksno visoko nogu podignuo u zrak, a Ismajli u završnici spriječio da rezultat ne bude još grublji.

Što se tiče obrane, Oleksandr Svatok trebao bi zamijeniti kartoniranog Ismajlija, jer ne vjerujemo da će Burić u vatru baciti 17-godišnjeg Marija Vuškovića, bez obzira na njegov talent. Ukrajinac, koji je dolaskom Simića i odličnom formom Ismajlija postao treći stoper, a već je uskakao ove sezone, tako će dočekati svoju priliku.

Za Eduoka, koji je posljednje dvije utakmice igrao u paru s Jairom, više je opcija. Kako je u Osijeku bio indisponiran nakon što je dobio karton, zamijenio ga je Jradi, koji nije donio ništa puno više. Logičnim se čini da će na mjesto Eduoka uskočiti Marin Jakoliš, koji je odradio suspenziju od dvije utakmice zbog crvenog kartona u Koprivnici.

On je - nakon što je najprije čekao papire iz Austrije pa onda zaradio isključenje nakon samo dvije minute - sigurno željan dokazivanja na prepunom Poljudu. Zamjena Jakoliš/Eduok bila bi figura za figuru, premda postoji opcija da se Burić vrati na svoj “stari” sustav 4-2-3-1 pa da na lijevoga beka ide David Čolina, a na krilo Ivan Dolček, koji je bolji u ofenzivi nego u defenzivi, onda bi za poziciju desno konkurirali Jradi, Jakoliš i Eduok, a netko od posljednje dvojice otišao bi u špicu.

Linker
04. svibanj 2024 09:02