Tom Dubravec / CROPIX
BIJELI IMAJU JEDAN CILJ

Hajdukov cilj do kraja sezone: Zaustaviti eroziju svega dobroga što je pruženo

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. travanj 2014. 13:40

Hajduk je u zagrebačkom Sigetu popio gorku pilulu, izgubio je od "fenjeraša" Hrvatskog dragovoljca čak sa 1:4 i – otvorio mnoga pitanja.

Prvo je ono osnovno, "kafićko", zar je pustio Dragovoljcima???

1. Pustili? Ne, nego – dopustili!

U prvom dojmu odmah smo nepobitno ustvrdili: koliko god je takva što nedopustivo i kažnjivo, ni po muke da je tome tako! Nego, opći je dojam, Hajduk je pobijedio - sam sebe. I to nema izravne veze s Dragovoljcem. To je najslabije poluvrijeme "bijelih" ove sezone. Kako, zašto, na to pak pitanje stručni će stožer morati dati brze odgovore. Ne bi nikako smjeli dopustiti da se u preostalih nekoliko kola nastavi erozija svega dobrog što je ove teške sezone odrađeno.

2. Tko je potrošio kredit?

Poraz kao poraz, ni prvi ni zadnji, ali postavlja mnoga pitanja. Na primjer, kako će Hajduk izgledati dogodine, iduće sezone??? Što smo naučili? Baš je tražeći dijelom odgovor i na to pitanje, Hajduk u Sigetu potonuo. Ovaj sastav ponudio je šansu Tomičiću, Milić je bio lijevi bek u liniji četvorice, Abduholikov se "navikava" igrati u gostima. Caktaš mora svojski zapeti da se vrati u reprezentativnu formu. Sve je to bio pretežak balast za "prijateljsku" utakmicu koja je Dragovoljcima značila – život.

3. Tudor nije mogao na pressicu

Igor Tudor nije došao na pressicu, govori se da je to bio opravdan izostanak, jer se u Sigetu nahladio, izgubio glas, dobio glavobolju i doslovce i u prenesenom smislu. I onda po propisima – da ne izbjegne obvezu – može, smije poslati svoga pomoćnika. A to je bio Hari Vukas, naime Jurica Vučko sjedi na klupi u svojstvu predstavnika kluba.

I tu nema neke dodatne enigme, nego je Tudor – ostao bez glasa. Koliko god to bilo nepopularno i poklopilo se s teškim porazom, pa otvara i mogućnost glasina, kako, zašto... Danas bi se Tudor sigurno redovito trebao pojaviti na pressici pred Lokomotivu, bit će ukupno svi danas u klubu pametniji nakon prospavane noći.

Reklo bi se, izgubili glas i – kompas. A Uskrs će im pomoći da se oporave od nokauta i da onda na uskršnji ponedjeljak protiv Lokomotive pokušaju popraviti štetu, osvjetlati obraz. Da se kriza ne produbi... Da s križa poraza – uzlete.

4. Osramotili se...

Ne zna se hoće li Tudor odrezati neke interne kazne u svlačionici, a nakon čega se skupi svotica za zajedničko druženje i team-building, primjerice kad se ode na ručak u Dunde, ali će sigurno danas, nakon "day off" ozbiljno upozoriti družinu da su se svi zajedno – propisno blamirali. I osramotili.

Elem, najružnije je što se spominje "a jesu li ovo pustili Dragovoljcima, da se osvete – primjerice – Osijeku"!? Ta priča ne drži vodu, jednostavno se dogodilo da je nezainteresirani Hajduk osramoćen od solidne momčadi Dragovoljca.

I ta priča će se vući neko vrijeme, najmanje do Lokomotive u ponedjeljak navečer kad se očekuje – polaganje popravnog.

Linker
06. svibanj 2024 18:22