Foto: Damir Krajac / CROPIX
VAN TRENEROVIH PLANOVA

HAJDUKOVAC DEFINITIVNO KARIJERU NASTAVLJA U ŠPANJOLSKOJ Čeka se tek službena potvrda transfera, evo koliko bi 'Bijeli' na njemu trebali zaraditi

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 03. kolovoz 2019. 10:32

Stoper Borja Lopez je jučer bio na liječničkim pregledima u Gijonu, a očekuje se njegovo skoro potpisivanje četverogodišnjeg ugovora za Sporting. Lopez nije bio u glavnim planovima trenera Damira Burića, a Sporting Gijon, za koji je Španjolac već igrao, ga je tražio već dulje vrijeme.

Španjolac je dugo tražio opciju razlaza s Hajdukom, u posljednjoj sezoni nije ni bio na visokoj razini, pa je rastanak i ušteda na daljnjim plaćama logični slijed događaja. Hajduk bi prema neslužbenim informacijama trebao dobiti 50 tisuća eura. Borja Lopez je ponikao u Sportingu te je 2013. godine proveo sedam mjeseci u prvoj momčadi, a za Hajduk, s kojim je ugovorno vezan do ljeta 2020. godine, u dvije je sezone odigrao 65 utakmica i postigao dva pogotka.

Blizu odlaska na posudbu je još jedan stoper, Božo Mikulić, koji traži sredinu u kojoj bi više igrao. Burić ima standardni stoperski par Ismajli - Simić, pričuva je Svatok, a prema trenerovim riječima, prvoj momčadi se primaknuo mladi Mario Vušković za kojega ima već ozbiljnih upita iz inozemstva. Zimus se spominjala Fiorentina, a sada u posljednje vrijeme Roma.

Linker
18. svibanj 2024 10:40