Vojko Bašic / CROPIX
ŠALA MALA

Hajdukovac ljut zbog prijetnje Dinamu: Još nije naučio da se 'sve što kaže može iskoristiti protiv vas'

"Ne bi me u derbiju zadovoljio osvojeni bod, mi u svakoj utakmici ulazimo s željom da pobijedimo!". Tako je Damir Burić, trener Hajduka najavio ambicije svoje momčadi u subotnjem derbiju protiv Dinama.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 04. prosinac 2015. 15:42

Najzanimljivija utakmica 19. kola HNL-a, derbi između Dinama i Hajduka bit će odigrana u subotu na Maksimiru, s početkom u 15 sati, a glavni sudac dvoboja je Ante Vučemilović iz Osijeka.

"Derbi je važan za nas, ali to je ipak samo jedna utakmica od brojnih koje nas očekuju. Svaka slijedeća je za nas bitna, može se kazati čak i bitnija".

Burić je odisao smirenošću, kao i optimizmom, ali su me zasmetali neki naslovi u novinama, kao što je izjava kapetana Gorana Milovića u kameru FIFA magazina: "Čuvajte se… bijeli vlak će vas pregaziti".

Kasnije je Milović objasnio da se samo šalio, pa je navodno tražio da se ta njegova izjava briše. Eto, kapetan nije još naučio da se 'sve što kaže može iskoristiti protiv vas'. Naravno, Hajduk nije u stanju najaviti da će u Maksimiru pregaziti Dinamo, jer kako je Burić objasnio 'Modri' imaju kvalitetnu grupu igrača od kojih mu se 'najviše dopada Pjaca'.

Burić je zahvalio Zagrebu na gostoprimstvu u Zagrebellu, gdje su u četvrtak trenirali, ali je bio i razočaran:

"Na takvom terenu nije se moglo trenirati, sve je bilo blatnjavo i to je na neki način naš hendikep".

Ono što je dobro za Hajduk to je činjenica da će Lovre Kalinić braniti vrata Bijelih, dok postoji velika vjerojatnost da ipak zaigra Maksim Bilyi. Naime, pregledi su pokazali da udarac u leđa nije bio tako strašan, da je igru protiv Zagreba morao napustiti isključivo zbog bolova, ali da će se sve to vrlo vjerojatno riješiti jednom injekcijom tzv. blokadom.

Burić je govorio na svoj uobičajeni način, na primjer 'moja momčad je stabilna', 'svi su motivirani', 'moja očekivanja su pozitivna'.

"Ne žalim što smo mi morali igrati utakmicu dok je Dinamo pauzirao, nema smisla više o tome govoriti. No činjenica je da su osim Bilyija, snažne kontuzije pretrpjeli Maglica, tako da vjerojatno neće biti u kadru, zatim Tudor i Bencun…".

VJEROJATNI SASTAVI:

DINAMO - HAJDUK (15.00)

Maksimir, (Arenasport). Sudac: Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek).

DINAMO (4-2-3-1): Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić - Machado, Antolić - Soudani, Rog, Pjaca - Henriquez

HAJDUK (4-1-4-1): Kalinić – Velazquez, Milović, Bilij, Milić – Jefferson – Juranović, Sušić, Caktaš, Tudor – Vlašić

Linker
04. svibanj 2024 03:31