Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media
USURET HNL-U

HAJDUKOVCI ODRADILI I POSLJEDNJU PROVJERU UOČI NASTAVKA PRVENSTVA Bijeli bolji od drugoligaša, Said i Erceg smirili Dugopolje

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 08. veljača 2017. 17:21

DUGOPOLJE - HAJDUK 2:0 (Said 15', Erceg 55')

DUGOPOLJE: Picak – Krstulović, Miletić, Balić, Vrljičak – Plum – Sačer, Mihaljević, Bosančić – Ivičić, Tomašević.

HAJDUK: Stipica – Juranović, Ismajli (od 46. Hamza), Ćosić (od 85. Prtajin), Memolla (od 65. Bosančić) – Kalik (Od 46. Gentsoglou), Jefferson, Vojković (od 60. T. Bašić) – Tudor (od 67. Pasariček) – Said (od 46. Erceg), Ohandza (od 77. Jurić).

Crveni karton: Hrvoje Plum u 30.

------------------------------------------------------------------

Hajduk je i u četvrtoj pripremnoj prijateljskoj utakmici pobijedio, ovaj put u Dugopolju domaćeg drugoligaša s 2-0. Splitska momčad je logično bila bolja, nadmoćnija, rastrčanija, tako da su ostavili solidan utisak. Momčad Joana Carilla igrala je u najavljenom rasporedu 4-3-1-2, pokazalo se da su u obrani bili čvrsti, da u napadu imaju moćne igrače, ali je problematičan utisak ostavio vezni red. Splitski trener nije imao na raspolaganju trojicu standardnih prvotimaca – Nižića, Vlašića i Futacsa.

Hajduk je poveo u 15. minuti poslije izvanredne akcija Frane Tudora, on je priredio priliku za Ohandzu, koji je nesebično poslužio još bolje postavljenog Saida i on je sa šest, sedam metara lako zatresao mrežu. Gosti su u 41. minuti mogli povisiti prednost iz kaznenog udarca, ali je vratar Dugopolja Picak zaustavio slab šut Ohandze (jedanaesterac je skrivio Miletić, srušio je Vojkovića bez pravog razloga). U drugom poluvremenu Ante Erceg je bio strijelac drugog gola za Hajduka u 55.minuti poslije nego ga je idealno poslužio Memolla.

Igra je bila na trenutke prilično žestoka, bilo je i surovih duela u čemu su prednjačili domaćini. Sudac Antonio Krišto je u 30.minuti pokazao izravni crveni karton Hrvoju Plumu, sigurno mu je nešto opsovao i onda se dogodilo nešto nezabilježeno, poslije šest minuta u igru je ušao Špiro Peričić, tako da su momčadi bile brojčano izjednačene. To je bio nevjerojatan popust domaćinima, valjda na intervenciju s klupe Hajduka jer je treneru Carillu odgovaralo da Dugopolje ne bude s igračem manje, kad su ionako podređeni.

Trener Hajduka Carillo je postupno mijenjao momčad, tako da su praktično svi pričuvni igrači dobili svoju priliku osim vratara Ive Grbića. Isto je uradio i trener Dugopolja Miroslav Bojko. U momčadi Hajduka najbolji utisak ostavio je razigrani Fran Tudor, zatim Josip Juranović i Hysen Memolla. Kao i uvijek Franck Ohandza je pokazao da je za klasu bolji od drugih premda je svoje kvalitete demonstrirao u bljeskovima, povremeno.

Linker
19. svibanj 2024 00:16