Srdjan Vrancic / CROPIX
UOČI JADRANSKOG DERBIJA

HAJDUKOVO 'DITE' U RIJECI Bradarić otkrio zašto je napustio Poljud i koga se najviše pribojava kod bivšeg kluba

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 26. veljača 2016. 22:00

Serijal tko će ako ne svoj svome nastavlja se, s Lokomotive i Franka Andrijaševića na – Rijeku, piše Slobodna Dalmacija. Filip Bradarić već godinu dana nosi dres Rijeke. Iz velikog stana u Srdočima doslovce gleda na Rujevicu i trese ga jadranski derbi:

- Neobično mi je, ali znate kako se to kaže, profesionalac sam. U Rijeci je dobro društvo, lijepo mi je. O Hajduku razmišljam kao prvoj ljubavi, 15 godina zaborava nema. Hajduk mi je puno dao, osjećam respekt i svatko normalan će to razumit. A kad počne utakmica sve te misli prođu. Treba igrati.

Podsjetite nas, kako ste ono otišli?

- Rijeka zvala, a Hajduk bio u stisci s novcem. Hajduk odlično zaradio (cca 600.000 eura op. a.), a ja vidio da me u Rijeci baš cijene i žele, što mi je mnogo značilo.

Neće Rijeka biti prvak?

- Aaa, nemojte bit sigurni. Nije još gotovo! Rezultat iz Maksimira vara, držali smo Dinamo prvo poluvrijeme u šaci!

Sigurno ste razočarani nakon 0:3 iz Maksimira?

- Pogodilo nas je, jer ambicije su veće od drugog mjesta, želimo titulu! Doći će nama Dinamo na Rujevicu, ne predajemo se, međutim, nije to problem.

Nego?

- Mogu nas koštat sve sami remiji protiv Slaven Belupa i Inter Zaprešića. U šest utakmica igrali smo neodlučeno, po dvaput u gostima i jednom na Rujevici. Od mogućih 18 bodova sa Slavenom i Interom osvojili smo samo šest?! I u tim utakmicama promašili smo tri penala! I ja jednog od njih, u zadnjoj minuti protiv Intera. Prevelik je luksuz ukupno četiri penala promašit u pola sezone!

Ako sad bude penal protiv Hajduka, hoćete li ga vi pucati?

- Ne znam!

Sad ste igrali stopera protiv Dinama?

- Prvi put u životu! Jer, Lešković je ozlijeđen, a Samardžić imao kartone. Sad se Samardžić vraća. Ja sam ipak vezni.

Rejina Atalanta i Dinamo se spominju kao vaši budući klubovi, a prate vas i Nijemci, Danci...

- Uvijek je puna loža skauta, a do mene nije došao nikakav kontakt, osjetio sam da je Rijeka zatvorila sva vrata. Živimo za trofej ovog proljeća, a na ljeto ćemo vidjeti.

S kim ste u Hajduku u kontaktu?

- Najčešće s Malokuom, baš smo dobri Elvir i ja. On se vraća kod svojih, a ja igram protiv svojih. Profesionalci.

Kakav Hajduk očekujete?

- Nema Sušića i to je golem hendikep jer je on njihov najbolji igrač. Nama problem može napraviti Lovre Kalinić, najveća prepreka. Lovre je sposoban obraniti doslovce sve!

Linker
05. svibanj 2024 20:30