Drago Sopta/CROPIX
DALEKI ISTOK

Halilhodžić preuzeo Japan

Prošloga tjedna tehnička je komisija Japanskog nogometnog saveza (JFA) predložila Halilhodžića za izbornika, a Izvršni je odbor prihvatio taj prijedlog
Piše: HinaObjavljeno: 12. ožujak 2015. 13:33

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić (62) u četvrtak je i službeno imenovan za japanskog izbornika, a na toj je dužnosti zamijenio Meksikanca Javiera Aguirrea koji je dobio otkaz prošlog mjeseca zbog sumnji u umiješanost u namještanje utakmica dok je bio trener u Španjolskoj.

Prošloga tjedna tehnička je komisija Japanskog nogometnog saveza (JFA) predložila Halilhodžića za izbornika, a Izvršni je odbor prihvatio taj prijedlog.

Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu Halilhodžić je vodio Alžir do osmine finala gdje je izgubio od budućeg prvaka Njemačke nakon produžetka da bi potom preuzeo vođenje turskog prvoligaša Trabzonspora u kojem se zadržao tek 14 kola.

Osim Alžira, Halilhodžić je bio izbornik i u Obali Bjelokosti koju je vodio od 2008. do 2010. godine, ali ne i na SP u JAR-u iako je sa "slonovima" izborio plasman na to natjecanje.

Hrvatskoj javnosti Halilhodžić je poznat po tome što je od kolovoza 2010. do svibnja 2011. godine vodio zagrebački Dinamo iz kojega je naprasno otišao nakon sukoba s čelnikom kluba Zdravkom Mamićem.

Linker
26. rujan 2024 11:23