Screenshot: Twitter
HRVAT U BELGIJI

HALILOVIĆ KOMENTIRAO PONIŠTENI GOL I INCIDENTE KOJI SU OBILJEŽILI DERBI 'Bilo je čudno. Kad su baklje pale na teren mislio sam da će se smiriti...'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 15. travanj 2019. 10:16

U 4. kolu belgijske Lige za prvala, utakmica domaćeg Standard Liegea i Anderlechta prekinuta je kod rezultata 2:0. Nakon pola sata igre, kad su njihovi ljubimci već primili tri pogotka, od kojih je onaj fantastični Halilovićev poništen VAR-om, dio navijača gostiju bacio je na travnjak više baklji, te izazvao prekid. Nedvojbeno je kako će utakmica biti registrirana 3:0 u korist Standarda, dok će Anderlecht biti drastično kažnjen.

U početnoj jedanaestorici Standarda našao se i Alen Halilović, te u pola sata do prekida bio je ponajbolji pojedinac. Razigran, željan lopte, Halilović je bio i strijelac fantastičnog pogotka sa 25 metara. Opalio je ljevicom (poluvanjskom) i lopta se zakucala u desni gornji kut. Erupcija oduševljenja domaćih navijača, kao i slavlje igrača, ubrzo je ohladio sudac. Nakon upozorenja VAR-a, koji je otkrio da je Halilović “koji centimetar” iza linije braniča gostiju dobio loptu, prije nego je pucao, pogodak je poništen!

- Baš mi je žao za taj gol jer je stvarno bio lijep - kazao je Halilović jutro poslije, još pod dojmom događanja na utakmici s Anderlehctom, za kojeg je u prvoj postavi nastupio Santini, a Antonio Milić sjedio na klupi.

Kako ste doživjeli taj prekid?

-Ha, bilo je čudno. Kad su baklje pale na teren mislio sam da će se uskoro smiriti situacija, ali dogodio se prekid. Svima nam je bilo krivo jer smo željeli igrati. Osjećali smo se baš dobro, raspoloženo, razigrano, motivirani da navijačima priuštimo lijepu nogometnu večer.

Očito je da program trenera Preud’homme donosi korist vašoj formi?

- Zadovoljan sam kako sve teče u Standardu. Trudim se jako u radu na treningu, čekam svoj trenutak i kad dođe želim ga maksimalno iskoristiti. Ovaj put, nažalost, priča je zaključena nakon pola sata. Šteta, jer sam se osjećao baš u formi za odličnu partiju.

Hvale vas trener, mediji, navijači?

- Ugodno je čuti, ali čvrsto stojim na zemlji. Iskustvo me uči da je svaka utakmica priča za sebe. Svakako jest lakše kad znaš da si ispunio ono što se od tebe tražilo.

Opustili ste ljevicu, ne samo udarcima s distance, nego i u driblingu.

- Kako sam uvijek govorio, ključno je igrati, biti u kontinuitetu i steći povjerenje trenera. Tako mi je sada u Standardu i osjećam da, napokon, iskoračujem. Doduše, po mojem mišljenju, tek sam na 50-60% mogućnosti. Treba nastaviti ovako.

Standard ima 3 pobjede u 4 utakmice Lige za prvaka, 3. ste na tablici.

- Prerano je za ikakve kalkulacije. Idemo utakmicu po utakmicu dati najbolje od sebe, pa ćemo onda vidjeti gdje će nas to odvesti.

Linker
28. travanj 2024 04:04