Screenshot: Youtube
PIŠE R. MATTEONI

HALILOVIĆ NAKON DEBIJA U PRVOM SASTAVU DOBIO POZITIVNE KRITIKE U ŠPANJOLSKIM MEDIJIMA 'Već sam zaboravio kakav je to osjećaj...'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. veljača 2017. 14:35

Kad je izišao s travnjaka u 81. minuti dobio je veliki pljesak brojnih navijača UD Las Palmasa. Alen Halilović, unatoč porazu od Seville (0:1), dobio je vrlo pozitivne kritike medija, puno odobravanja navijača, a posebno i od trenera Setiena.

- S obzirom na situaciju koju su imali, Jese i Halilović doista su me iznenadili spremnošću.

Već sada je, nakon tri nastupa za novi klub, Alen Halilović praktički u minutama igrao kao proteklih pola godine u HSV-u. Prvi nastup kao starter bio je vrlo kompliciran za Las Palmas jer je gost bila odlična momčad Seville. Isto vrijedi onda i za Halilovićev debi, no naš se igrač predstavio u vrlo dobrom svjetlu...

- Moram priznati da sam baš žalostan što smo izgubili, jer smo igrali odličnu utakmicu - kazao nam je Halilović dan poslije. - Sevilla je jako snažna i Las Palmas je u većem dijelu susreta bio u najmanju ruku ravnopravan. Mi smo propustili neke svoje prilike, oni su pak u finišu iz protuudara iskoristili jednu od svojih i to je, nažalost, bilo to.

Nedostaje krvoločnosti

Kako je bilo prvi put nakon toliko vremena, gotovo četiri puna mjeseca, istrčati u prvoj jedanaestorici?

- Ha, kako? Uzbudljivo! Već sam zaboravio taj osjećaj i stvarno sam se zaželio igrati. Ovdje u Las Palmasu sam primljen izvanredno. Ne znam kome bih se prije zahvalio, klubu, treneru i suigračima, navijačima ili medijima, svi su mi iskazali respekt i time mi jako pomogli da se što prije prilagodim.

Vidjeli smo opet kako Las Palmas igra a dugim posjedom, kratkim pasovima osvaja teren, gotovo da nema duge lopte. Vi ste se u tome jako dobro snašli i s nekoliko ubrzanja kroz sredinu pokazali da možete stvoriti višak. Dojam je da vam još malo nedostaje ritma, što je logično nakon duge pauze?

- Pa je, treba mi nekoliko utakmica da uhvatim u nogama lakoću trčanja i ritam igre, ali mislim, a tako mi svi kažu, da je već ovo bilo vrlo dobro. Igra Las Palmasa mi baš paše, jedan je to od razloga zašto sam i htio doći ovamo. Trener Setien forsira igru i nadigravanje, momčad je tako i sastavljena od znalaca, pa je lakše uklopiti se.

Imali ste nekoliko dobrih prilika u završnici. Kažu komentatori da vam možda nedostaje malo više ‘krvoločnosti’ u kaznenom prostoru, odnosno u gol-šansi?

- Mogao bih se složiti, ali ponavljam, dugo sam bio izvan natjecateljskog ritma, treba mi malo vremena da dobijem svježinu i lakoću trke. Za početak sam ipak zadovoljan, pogotovo što je i trener istaknuo da je bilo dobro.

Kako se snalazite u Las Palmasu?

- Odlično! Livaja mi je od velike pomoći, ali i svi ostali su stvarno susretljivi. Ovdje se dobro i opušteno živi, odlično radi, nema velikog pritiska, nego puno podrške. Sada je na meni da opravdam povjerenje i uvjeren sam da ću u tome uspjeti. Maksimalno sam se podredio novom početku. Pozvao sam i fizioterapeuta iz Hrvatske koji je stalno sa mnom. Kristijan Nađenić je deset godina radio u Dinamu i odličan je stručnjak. Puno radimo na prevenciji, rekuperaciji, a veliku pažnju sam usmjerio i na prehranu. Potpuno sam promijenio način hranjenja i već osjećam pozitivne promjene - kazao je Alen Halilović, koji je, kako je potvrdio i komentatorski dvojac španjolske televizije, ovom prilikom samo potvrdio neospornu kvalitetu koju ima, ali i pokazao kako je na dobrom putu da se vrati u formu i napokon napravi važan iskorak.

Linker
19. svibanj 2024 10:13