Lazar Marković
 Lynne Cameron/Getty Images / Getty Images
HOĆE LI BITI NOVIH LICA?

HOĆE LI DINAMO UGRABITI BIVŠEG IGRAČA LIVERPOOLA ILI SE TA 'VATRA' UGASILA? Dolazak Srbina mogao bi donijeti i neželjene posljedice na Maksimiru

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. kolovoz 2019. 19:21

Već je sredina kolovoza. Englezi su svoj "transferni prozor" već zatvorili, ostali iz dana u dan ulaze u ekstazu mercata, a hoće li tim putem u zadnjim tjednima prijelaznog roka i Dinamo? Ili će u Maksimiru ostati kao i dosad, najmršaviji prijelazni rok u zadnje vrijeme? Što se kupnje tiče.

Jer, službeno, Dinamo još nije potrošio nijednu kunu. Dvojica igrača koje je doveo, Ivo Pinto i Francois Moubandje, stigli su bez odštete kao slobodni igrači, Dinamo je uložio "samo" u njihove plaće. Na neki način i nije to čudno, s obzirom na to da je lani Bjelica slagao momčad gotovo od temelja, da je prošloga ljeta došlo desetak igrača koji su i danas standardni prvotimci. Od svih njih otišao je jedino Ivan Šunjić, svi ostali i dalje su u Maksimiru. No, što se može očekivati u iduća dva tjedna, hoće li Dinamo prijeći u ofenzivu?

Naravno da puno toga ovisi i o tome hoće li se Modri danas probuditi na putu prema Ligi prvaka ili Europskoj ligi, ali i ne samo o tome. Ovisi i tom već opjevanom odlasku Danija Olma, kao i tome hoće li možda otići netko drugi. Recimo, Gojak, ili Moro? Njihovi mogući transferi uvijek lebde negdje iznad Maksimira, mogu se dogoditi, a neće biti čudo ako se ne dese.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Luka Ivanusec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Luka Ivanušec s loptom

U svakom slučaju, u Dinamu i dalje razmišljaju dovesti jednog veznog igrača, a nije isključeno da bi na kraju to ipak mogao biti Luka Ivanušec. Naime, čitavo je vrijeme problem u komunikaciji između Dinama i Lokomotive, koja je lošija no ikad, tko bi danas rekao da su ti klubovi donedavno odlično surađivali. Ali, tako je to, što je ljubav veća, rastanak je žešći i bolniji, takvi su danas i odnosi između Dinama i Lokosa. Na Kajzerici se nadaju da će Ivanušeca prodati u inozemstvo za veći novac no što može dati Dinamo, a u Maksimiru da to neće uspjeti i da će onda u smiraj prelaznog roka Ivanušec ipak doći u Dinamo. Nenad Bjelica ga želi, čak mu je u razgovoru još na kraju prošle sezone objasnio da ima za njega mjesta u momčadi čak da i nitko ne ode, otkrio mu je i da je u jednom izboru glasao za njega kao najboljeg igrača HNL-a (za svoje igrače nije mogao glasati). Ivanušec je već više puta izjavio da bi volio u Maksimir, no dani prolaze, glasova o tome poslu sve je manje i čini se da je realizacija daleko. Ali, kažemo, sve se opet u zadnjim danima mercata može promijeniti, dok god je Ivanušec na Kajzerici, odlazak u Dinamo je "u igri". No, to ne znači da u Maksimiru ne gledaju i neke druge opcije u veznom redu, pa je moguće da do kraja kolovoza ipak sleti netko na tim pozicijama, neko novo ime.

BIRKENHEAD, ENGLAND - JULY 12:  Lazar Markovic of Liverpool looks on from the bench during a pre-season friendly match between Tranmere Rovers and Liverpool at Prenton Park on July 12, 2017 in Birkenhead, England.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Alex Livesey/Getty Images

Sjećate se i priče o Lazaru Markoviću, srpskom krilu sjajnog CV-ja, ali nešto lošije aktualne reputacije. Bivši igrač Benfice, Liverpoola, Fulhama... bio je čak i u Maksimiru na razgovoru, upoznao je i Nenada Bjelicu, pričali su o njegovu mogućem dolasku u Dinamo. Ali, nekako nam se čini da tu nema dovoljno "vatre", da u Dinamu nisu sigurni bi li Marković mogao biti "novi Petković" pa oživjeti karijeru u modrom dresu, s obzirom na to da je prošlih sezona igrao vrlo malo i da je njegova forma vrlo upitna. A njegov dolazak za dobar ugovor mogao bi donijeti i neželjene posljedice, neke bi igrače bacio u drugi plan, što je dobro ako zabija i donosi pobjede. Ali, ako ne? Postojala je, doduše, jedna ideja, da Marković dobije manji ugovor, pa bude bogato nagrađen po učinku. Izgleda da se ta opcija nije svidjela samom igraču koji, usput, još nema novi klub. A i to je simptomatično. U ovom trenutku on je daleko od Dinama.

U zaključku, dok se najviše priča o Olmovu odlasku, mogli bismo u samoj završnici prijelaznog roka u Maksimiru vidjeti i neki dolazni transfer. Nije isključeno da u Dinamu reagiraju i dovedu nekoga, u veznom redu ili prema naprijed. Možda mercato u redovima hrvatskog prvaka još nije završen.

Linker
05. svibanj 2024 05:19