REUTERS
OPCIJA MU NE MANJKA

HOĆE LI HRVATI ISPISATI POVIJEST MANCHESTER UNITEDA? Znamo da traže Ivana Perišića, ali mogli bi kupiti još jednog Vatrenog: Evo o kome se radi

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. lipanj 2017. 18:07

Budući da se već neko vrijeme zna da Inter prodaje Marcela Brozovića, ne čudi što svako malo iskoči novi klub za koji bi Brozović mogao potpisati. No rješenje nije iza ugla i ne treba očekivati da će taj posao biti sklopljen za dan-dva.

Brozović je dobio dvije konkretne ponude: žele ga ruski klubovi Zenit i Spartak iz Moskve. Oni su se obratili Interu s ciljem da ga kupe, međutim hrvatski je reprezentativac svojem aktualnom poslodavcu poručio: “Želim u Englesku!”

Koliko god Rusi bili solventni - a sljedeće godine i domaćini Svjetskog prvenstva - Marcelo je odlučio: bude li ikako moguće, karijeru će nastaviti na Otoku i ispuniti svoj san. To mu se ne vrzma po glavi odnedavno, nego duže vrijeme. Tek propadnu mu li te opcije, možda na kraju prihvati nešto drugo, primjerice Zenit i trenera Roberta Mancinija.

Tudoru je preskup

Otprije se kao zainteresirani spominju Tottenham i Manchester United, po novom je u eter pušteno ime Evertona, što je, ipak, vrlo brzo demantirano. Nitko se od njih nije obratio Interu i započeo pregovore. Jer Brozović ipak još ima ugovor i trebat će platiti 25 milijuna eura, koliko milanski klub traži, ili tu negdje.

Brozovića zastupa Doyen Group, agencija koja preuzima sve više hrvatskih nogometaša. Njezin je čovjek za našu državu Andy Bara, ali kod Marcela je specifična situacija jer otprije ima menadžera Miroslava Bičanića, koji je zadržao 50 posto prava, pa ga sada zajedno prodaju Doyen i Bičanić.

Marco Luzzani / Getty Images

Nelio Lucas, prvi čovjek i osnivač Doyen Groupa (osnovan 2011. godine na Malti), trenutno se nalazi u Manchesteru, gdje finišira prijelaz Alvara Morate iz Reala među Crvene vragove. Kolika je šansa da Josea Mourinha do kraja zagolica i za Brozovića?

Igor Tudor javno je kazao da bi ga rado vidio u Galatasarayju, no teško je vjerovati da bi Turci mogli dovoljno platiti. Makar je jasno da Tudor planira bitno redizajnirati ekipu.

List Corriere dello Sport prati Interova nastojanja da se pojača pod novim trenerom Lucianom Spallettijem i navodi da posebno teže osnaženju veznog reda. Po njima su Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Geoffrey Kondogbia razočarali, pa je posao novog šefa struke naći pravog čovjeka odluke. No Kovačića su jako dobro prodali, a i Brozovića bi mogli, pa s Hrvatima nemaju razloga biti nezadovoljni barem financijski, kad već igrački nisu dobili očekivano. Iako je potonje u velikoj mjeri pitanje i kompletnog stanja u klubu proteklih sezona, gdje su mnogi igrači izgledali lošije nego što bi trebali.

Brozović se iz Dinama na San Siro zaputio u siječnju 2015. godine. Prvo na posudbu, potom su otkupili ugovor. Sve zajedno platili su ga osam milijuna eura, prema Transfermarktu. Za Crno-plave odigrao je 79 utakmica, u njima je zabio 14 golova i dodao 10 asistencija, dobio je 23 žuta i jedan crveni karton. Sve bi te brojke bile daleko ljepše i više bi vrijedile da se Inter izborio za bilo što značajno, ali nije bilo ni Lige prvaka ni velikih trofeja.

Ako je Ivan Perišić pred vratima Manchester Uniteda - premda PSG još nije digao ruke i mogao bi ga pokušati zamijeniti za Lucasa Mouru, na kojeg je oko bacio Spalletti - koliko je vjerojatno da se obojica presele na Old Trafford?

Više opcija

Očito je da engleski klubovi imaju više opcija, a kako su oni jedini pravi izazov za Brozovića, uz eventualno dobru ponudu iz Španjolske, čini se da ćemo na rasplet morati pričekati. Dvojbeno je samo koliko će Rusi, koji ga jedini konkretno žele, biti strpljivi.

Imao je ponudu i iz Kine od 10 milijuna eura po sezoni, glatko ju je odbacio. Brozović trenutno ide za svojim idealima, ljeto će pokazati kako će to završiti. U studenom će napuniti 25 godina, pravo je vrijeme da definira kojim će mu putem krenuti karijera. Intera je slabija sezona utjecala i na izbornika Antu Čačića, koji ga je na Islandu ostavio na klupi i stavio tek u drugom poluvremenu. Iako je često bio u udarnoj postavi nacionalne vrste.

Linker
04. svibanj 2024 00:58