REUTERS
NI NJIMA NIJE JASNO ŠTO SE DOGODILO

HRVAT KOJI JE RUŠIO HRVATSKU 'Nismo vjerovali da bismo ovako mogli pobijediti Hrvatsku'

Umjesto da budu brži i opasniji, Hrvati su bili tromi i mlaki. Manuel Štrlek tvrdi kako je forma tempirana za četvrtfinale turnira
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 07. kolovoz 2016. 21:14

Brzi i opasni. Ne, brži i opasniji nego na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Tako je izbornik Željko Babić najavio da će hrvatska rukometna reprezentacija igrati na Olimpijskim igrama. Protiv Katara, u relativno rano brazilsko jutro (9.30) Hrvatska je izgledala tromo i mlako.

Legionari pogonjeni petrodolarima, aktualni doprvaci svijeta, pobijedili su 30-23. Rezultat je u nekoliko navrata bio okruglih +10 (prvi put u 33. minuti), rezultat niti jednom nije bio niti izjednačen.

- Vidjelo se da nam je forma slaba, da su igrači u relativno slabijoj formi. Ništa od ovoga nije me iznenadilo jer će nam se forma podizati kako će turnir odmicati - izjavio je pred novinarima mirni i ljubazni izbornik Željko Babić.

Ako već nije iznenađen, zanimalo nas je postoji li kod njega zabrinutost.

- Ne. Ima vremena do najvažnijih utakmica.

A dio vremena do sljedeće utakmice, protiv Argentine u utorak u 22.30, proći će i u izbornikovom razgovoru sa svojim igračima.

- “Dobro” ću im reći.

Matematički gledano, Hrvatskoj će za prolazak u četvrtfinale biti dovoljne pobjede protiv Tunisa i Argentine.

Često, također, svjedočimo da u “play-offu” počinje novo prvenstvo, ali Hrvatska je protiv Katara bila vrlo slaba. Tromost i mlakost već smo naveli, a bilo je tu i smiješno izgubljenih lopti, loše izabranih šutova, šeprtljavosti, a zatim i straha.

Prvi ga je u hrvatske redove unio izvrsni vratar arapske reprezentacije Danijel Šarić. U prvom poluvremenu sakupio je osam obrana, izgledao je kao kad Thierry Omeyer nabija komplekse hrvatskim napadačima.

- Hvala na komplimentu, predugo se poznajemo da bi me vaši igrači podcijenili. Danas ne treba biti inteligentan i zaključiti kako vratari čine pola momčadi. To je činjenica i naše breme. Bilo da sam na vratima ja, Goran (Stojanović) ili neki treći vratar, ali bez jake obrane ne bih ništa mogao - rekao je 39-godišnji Dobojlija koji je u karijeri branio za reprezentacije SCG-a, Srbije te Bosne i Hercegovine prije nego što je postao Katarac.

Među legionarima sakupljenima od Španjolske, preko Francuske, Kube, Crne Gore, BiH, nekih drugih arapskih zemalja je i 30-godišnji Duvnjak Marko Bagarić, bivši hrvatski juniorski reprezentativac koji je u ranijem dijelu karijere igrao za klubove poput Zameta i Čakovca.

- Nismo vjerovali da bismo ovako mogli pobijediti Hrvatsku - prokomentirao je Bagarić.

Katarsko ismijavanje sporta u kojem nastupaju nacionalne reprezentacije je skandalozno, ali to nimalo ne opravdava visoki poraz i lošu igru Hrvatske. I ono malo vremena što je obrana funkcionirala na početku utakmice (3-4 u 14. minuti) ubrzo je upropašteno. Bez ideje, bez čvrstine, bez hrabrosti oplemenjene mudrosti. I s četiri promašena sedmerca.

- Zakazali smo u svim segmentima igre - jednostavno je ocijenio šuter Ivan Slišković.

O umornoj igri hrvatske reprezentacije pitali smo Domagoja Duvnjaka.

- Nismo umorni, super se osjećamo.

Manuel Štrlek, jedino lijevo krilo u kadru reprezentacije, objašnjavao je:

- Nisu naši šutevi bili toliko loši, koliko su oni dobro branili. Trenirali smo da u vrhunskoj formi budemo u četvrtfinalu.

Linker
22. svibanj 2024 09:59