REUTERS/Francois Lenoir
VELIKI BORAC

HRVAT PONOVNO 'ZAKUHAO' STVAR! IZ NEMOGUĆE SITUACIJE DO ČUDA U SAMO 14 MINUTA 'To je bila utakmica sezone, 30.000 navijača na nogama...'

IVAN LEKO Club Brugge u sjajnoj je utakmici nadigrao lidera Genk i ponovno se vratio u utrku za naslov prvaka Belgije
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. svibanj 2019. 19:32

Još jednu sjajnu utakmicu odigrali su u nedjelju Club Brugge i Genk (3:2), u 8. kolu belgijske Lige za prvaka. Gosti su u poluvremenu već slavili naslov prvaka, u Genku je 50 tisuća navijača preko videozida pratilo utakmicu i činilo im se da njihove ljubimce nitko ne može zaustaviti. Međutim, igrači Ivana Leke još su jednom pokazali i kvalitetu i karakter utrpavši gostima tri gola u samo 14 minuta.

- Da smo realizirali 11-erac za 4:1 tko zna gdje bismo stali. Ovako smo na kraju spašavali pobjedu, jer Genk je u zadnjim minutama pogodio vratnicu - pun dojmova priča Bruggeov trener Ivan Leko dodajući:

Utakmica sezone

- To je bila utakmica sezone, izravni okršaj za naslov prvaka i svih 30 tisuća gledatelja na nogama su proveli veliki dio utakmice uživajući u velikoj borbi.

Na Lekinu žalost, Genk je taj koji još uvijek ima tri boda više dva kola prije kraja. Prvenstvo se nastavlja već u četvrtak kada Brugge gostuje kod Standarda, a Genk kod Anderlechta. Po svemu bi to mogle biti utakmice koje će odlučiti sezonu.

REUTERS/Sergio Perez
REUTERS

- Napetost je na vrhuncu i siguran sam da Genku nije lako, jer oni su već slavili svoju titulu, a sada su svjesni da je s jednim porazom mogu izgubiti. Anderlecht je uvijek Anderlecht i bit će to jako zanimljiva utakmica. S druge strane, i nas čeka jednako težak meč u Liegeu, jer Standard ima odlične igrače i dobru igru. Mi se sigurno nećemo predati, nego idemo po novu pobjedu, a Genk je taj koji ima prednost, jer im i bod otvara vrata do titule.

U slučaju da Club Brugge i Genk budu izjednačeni na kraju sezone, Lekina će momčad biti prvak, jer bi - kada se uračuna prvi dio sezone - u tom slučaju osvojila ukupno pola boda više od Genka. Međutim, Club Brugge pamtit će ovu sezonu kao uspješnu čak i ako ne uspije obraniti naslov prvaka.

Posebno ponosan

- U Ligi prvaka osvojili smo rekordnih šest bodova izgubivši samo dvije utakmica. U prvenstvu sada već imamo više osvojenih bodova nego prošle sezone kada smo bili prvaci. U doigravanju za prvaka u osam kola osvojili smo već 19 bodova, što nitko prije nas nije uspio napraviti. Uz sve to, vrijednost momčadi se gotovo utrostručila u odnosu na početak sezone, tako da svi mi u klubu imamo jako puno razloga za zadovoljstvo.

REUTERS/Sergio Perez/File Photo
REUTERS

Sve nabrojano ipak neće zadržati Ivana Leku u Bruggeu. Još prije tri mjeseca odlučio je da želi novi iskorak u trenerskoj karijeri.

- I usprkos tome moji su igrači uspjeli odigrati sjajnih osam utakmica i na to sam posebno ponosan, jer mnogi su računali da ću izgubiti kontrolu u svlačionici i da će nam rezultati biti loši.

Moj nogomet

Leko još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru, ali ne sumnjamo da će na koncu izabrati klub u kojem će moći nastaviti s nogometom kojeg je Club Brugge demonstrirao u ove dvije sezone. Uvijek maksimalno agresivno, okomito i s totalnim presingom na cijelom terenu.

- To je moj nogomet i ne mogu zamisliti da moja momčad igra nešto drukčije. To je za mene moderan nogomet koji će dominirati i u budućnosti. Vidjeli ste kako je Liverpool s takvim nogometom izdominirao protiv Barcelone, zar se cijela Europa ne divi Ajaxu i onome što su oni pokazali u Ligi prvaka? Pogledajte s druge strane Real Madrid ili Manchester United. Imaju vrhunske igrače, ali nemaju pravu energiju i zato ne mogu na pravi način odgovoriti u najzahtjevnijim utakmicama.

No, do odlaska iz Bruggea Leko ima još dva teška ispita, Standard u gostima i Antwerpen doma. Osvoji li svih šest bodova, moguće je da ode s još jednim naslovom prvaka, što bi doista bila fantastična priča.

- Klopp je prije Barcelone igračima rekao da uvijek treba vjerovati, jer kada vjeruješ onda imaš i preduvjet da dobiješ utakmicu. Ja vjerujem da možemo do naslova, ali ako ga i ne osvojimo, ponosno ću se oprostiti s Club Bruggeom i krenuti dalje.

Linker
09. svibanj 2024 04:15