BORBA ZA TROFEJ

Hrvati impresionirali Primeru: Luka Modrić i Ivan Rakitić među španjolskom elitom

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. listopad 2014. 00:17

Španjolska liga je najbolja u Europi, Real Madrid je prvak kontinenta, Atletico finalist Lige prvaka, Sevilla osvajač Europske lige... Tu igraju asovi, tu je spektakl, glamour i novac, i tu su Ivan Rakitić i Luka Modrić nominirani za najboljeg ofenzivnog odnosno središnjeg veznog prošle sezone. U organizaciji Udruge profesionalnih igrača, dakle u izboru samih nogometaša, njihovih kolega.

Osim Hrvatske, koja ima dva asa, toliko ih je među 15 odabranih još samo iz Brazila, i to dvojica koje “majstor” Luiz Felipe Scolari nije koristio na Mundialu (Filipe Luis i Miranda), a nekoliko zemalja, ne računajući Španjolsku, ima po jednog. Sve to komplimenti su i igračima i našem nogometu, još jedna potvrda o veličini uspjeha i njihovih karijera. Rakitić i Modrić u redu su najvećih nogometaša koje je Hrvatska ikad imala, tu nema dvojbe.

Možda je grafički prikaz na službenoj stranici LFP-a slučajan, ali obojica su u sredini, oni koji se najviše ističu, kao i Cristiano Ronaldo kod napadača, Filipe Luis u obrani i Caballero među vratarima.

Budući da se rezultati znaju, da je objava na gala večeri 27. listopada, nije isključeno da to i nije napamet napravljeno, da će biti i trofeja... Ako i ne, sam ulazak u tri je super velika stvar.

“Modrić se pridružio Real Madridu 2012. godine, iako je i prve sezone napravio značajne stvari, u 2013/2014. je bio zaista izvanredan. Hrvat ima talent, viziju i ustrajnost, odnosno argumente za dobivanje ove nagrade”, piše o njemu LFP u obrazloženju.

Za Ivana Rakitića navode “Hrvat je protagonist nezaboravne sezone 2013/14. u dresu Seville, kao pravi vođa na sredini terena i autor brojki koje su dostupne samo najboljima na svijetu: dvanaest golova i deset asistencija u 34 utakmice”.

I ti opisi sugeriraju da jako dobro kotiraju, Modriću je praktično neformalno najavljeno da je priznanje njegovo.

Iako su Rakitić i Modrić itekako igrali jedan protiv drugog, dok je Ivan bio u Sevilli, prvi sraz na najvišoj razini, u El Clasicu imat će za tjedan dana u Madridu. Kako su kotirali do sada obojica bi trebali biti u udarnoj postavi. El Clasico tako postaje i svečanost hrvatskog nogometa.

Linker
18. svibanj 2024 07:47