Tom Dubravec / CROPIX
POTPUNO ZASLUŽENO!

HRVATI KAO POKRETAČI MOĆNOG 'STROJA'! BRITANCI SLOŽILI NAJBOLJU MOMČAD SVJETSKOG PRVENSTVA Vatreni dvojac zacementirao svoju poziciju u prvih 11!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2018. 00:41

Hrvatski nogometaši s razlogom pune naslovnice svjetskih medija. Vatreni su uvjerljivo osvojili tešku skupinu te s tri pobjede i maksimalnih devet bodova ispred Argentine, Nigerije i Islanda prošli u nokaut fazu gdje ih ove nedjelje čeka neugodna Danska.

Igra Hrvata oduševljava sportske analitičare i novinare koji ne staju s pohvalama na račun Dalićevih izabranika. Nakon što smo već pisali da je Luka Modrić po izboru poznatog FourFourTwo portala najbolji igrač natjecanja po skupinama, sada je za njega, ali u ovom slučaju i Ivana Rakitića stiglo novo priznanje. Hrvatski veznjaci su u odabiru uglednog The Guardiana postavljeni kao veznjaci u prvih 11 dosadašnjeg dijela Mundijala.

NIZHNY NOVGOROD, RUSSIA - JUNE 21:  Ivan Rakitic of Croatia celebrates with teammate Luka Modric of Croatia after scoring his team's third goal during the 2018 FIFA World Cup Russia group D match between Argentina and Croatia at Nizhny Novgorod Stadium on June 21, 2018 in Nizhny Novgorod, Russia.  (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images / Getty Images
Modrić i Rakitić

'Izbornik Zlatko Dalić ima vjerojatno najtalentiraniju skupinu veznjaka u Rusiji s Modrićem i Rakitićem koji su se našli u našem timu. Treći dio njihove sredine je Ivan Perišić kojemu je za dlaku promaklo mjesto u našoj ekipi."

Hrvatskom dvojcu na sredini društvo prave Kieran Trippier iz Engleske na desnoj strani i Rus Aleksandr Golovin na lijevoj. Ispred njih je smješten Španjolac Isco, dok je u napadu raspucani englesko-belgijski tandem kojeg čine Kane i Lukaku.

The Guardian (screenshot )

Što se tiče obrane, nju čine Urugvajac Diego Godin čija je reprezentacija jedina zadržala netaknutu mrežu. Njemu društvo pravi Šveđanin Andreas Granqvist i Švicarac Manuel Akanji.

Vratarska uloga u ovoj je priči pripala čovjeku koji je izludio Portugalce i Španjolce - Irancu Alirezu Beiranvandu, inače golmanu koji je u okršaju s Portugalom obranio jedanaesterac Cristianu Ronaldu.

Linker
05. svibanj 2024 19:07