foto: Getty / JL
VATRENI BOOM NA ČIZMI

Hrvati okupirali talijanske naslovnice! Perišić bez kompleksa: 'Nisam čovjek za druga mjesta'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 16. listopad 2015. 14:00

Hrvati su okupirali sportske naslovnice. Doslovce! Jučerašnje izdanje La Gazzette dello sport na naslovnicu je šlagerski plasirao intverju s 'turbo Perišićem', kako mu tepaju, koji je inače smješten na elitne stranice 2/3, dok je Corierre dello sport velik prostor dao Milanu Badelju, 'Baritonu iz Fiorentine'.

Očito, Perišićev reprezentativni, ali sve više i klupski učinak iz Intera dolazi do izržaja, baš kao i nenametljiv, balansiran, ali učinkovit Badeljov impusl odličnom otvaranju Fiorentinine sezone.

Novinar Gazzette intervju s Perišićem otvorio je pitanjem zašto je otišao iz Wolfsburga, na što je hrvatski reprezentativac samouvjereno ispalio:

"Nisam čovjek za druga mjesta! Iz Wolfsburga sam otišao jer nisam htio biti drugi. Znao sam da je nemoguće dobiti Bayern, zato sam došao u Inter. S ovom momčadi mogu osvojiti naslov. Privukao me takav projekt. Nisam ovdje došao biti drugi ili treći".

Ovoga vikenda Inter dočekuje Juventus na Meazzi.

"Zahvalit ću Azzurrima u Juventusu. Ali tek kada ih pobijedimo. No i uz taj epilog Juve ne treba otpisati iz borbe za naslov, koja će ove godine biti žestoka. No premda ih ne treba otpisati, mislim da je ovo sezona iznenađenja, Torinezi na kraju neće slabiti. Koga bih uzeo iz Allegrijeve momčadi? Pogbu, definitivno".

Talijani ističu i početke u Francuskoj, iz koje je via Belgija dospio do Njemačke. zemlje u kojoj se potpuno etablirao.

"Kada sam krenuo u Sochaux, po mene je došao privatni zarkoplov.... ne znam, bio sam vjerojatno premlad, ali trebalo mi je to iskustvo da očvrsnem", zaključio je Perišić.

Badelj u javnim nastupima ne udara poput Perišića, on baš kao na terenu asistira ili započinje akciju za pogodak...

"Paulo Sousa dao mi je povjerenje, samopouzdanje. Stimulira me jer nikad nije zadovoljan i to mi se sviđa", započeo je Badelj, čije Viole također očekuje derbi, protiv Napolija u gostima. " Higuain ili Kalinić? Na papiru Higuain, ali ove godine Kalinić! Impresionirao me jednom stvari: u večeri pobjede i hat- tricka na San Siru, bili smo u vlaku i on je bio potpuno tih. Kao i uvijek, kao da nije hat-trickom srušio Inter!"

O Vatrenima obojicu ističu da su spremni za velike stvari...

"Želimo ponoviti 1998. ili Euro 2008., kada smo bili u četvrtfinalu", zaključuje Badelj veliku hrvatsku priču na Čizmi.

Linker
03. svibanj 2024 11:23