Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
'MENE JE SRAM REĆI KOLIKO SAM...'

HRVATI OTKRIVAJU 'NAJCRNJU' PRIČU VELIKOG FINALA! 'Skoro smo pali u nesvijest! Znate koliko smo platili 2 ulaznice? Da godinu dana ne možemo iz kuće!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2018. 15:34

Imate li ulaznicu za finale? To je pitanje u nedjelju bilo najčešće na Crvenom trgu. Svi su željeli gledati Hrvatsku i Francusku u velikom finalu na stadionu Lužniki. Nevjerojatno, ali ogroman broj navijača stigao je - bez ulaznica. To smo mogli zamijetiti već po njihovu broju.

Jer Moskva je bila prepuna “kockica”, tisuće i tisuće hrvatskih navijača marširali su ruskom metropolom. Naravno da smo odmah shvatili da je nemoguće da svi imaju ulaznice. Neki su hodali Moskvom s oko vrata izvješenom ceduljom “Trebam ulaznice”. Neki su jednostavno kao neki kolporteri vikali: “Imate li ulaznice?”

Cijela nedjelja mogla bi se i nazvati “danom potrage za ulaznicama”. Kad je tako, to znači da je cvjetalo “crno tržište”. Doduše, osim jednog Rusa koji nam je pokušao prodati ulaznicu za 1200 eura, nismo vidjeli druge preprodavače, ali neki su nam se pohvalili da su uspjeli doći do ulaznica. I dok smo, kad smo svih ovih dana radeći navijačke priče bez problema dolazili do imena i prezimena naših sugovornika, ovoga puta je bilo teže. Znate kakvi su naši ljudi, kad su novci u pitanju. Ne žele da netko pomisli da ga imaju, pa onda su s nama u ovom slučaju razgovarali “off the record”, a nije im padalo napamet stati pred objektiv fotoreportera.

- Znate, mene je sram kazati koliko sam platio dvije ulaznice… Ali vjerujte, jako, jako puno - kazao nam je Stipe iz Splita, ali prezime nije htio kazati.

Isto nam se ponovilo s Marinom iz Šibenika i Markom iz Zagreba.

- Ulaznice smo kupili. To je najvažnije. Nije bitno za koliko.. Ajde dobro, htjeli su nam za dvije ulaznice uzeti šest tisuća eura! Ne zezam se, stvarno... Skoro smo pali u nesvijest. Cjenkali smo se, kupili smo na kraju dvije za 3.800 eura. Da užas, sad se možemo zatvoriti u svoje stanove i ne izlaziti nigdje godinu dana. Propalo je i ljetovanje na Rabu. Ali bit će još ljetovanja, ali Hrvatsku u finalu gledat ćemo možda posljednji put u životu - kazao je Marko.

Linker
07. ožujak 2021 10:31