Damir Krajač / Cropix
OPROŠTAJ S IGRAČIMA

Hrvatska ima izbornika?! Čačiću se omaknulo: 'U subotu sam saznao da sam jedini kandidat'

Ono što je bilo izvjesno još u Norveškoj, ali je službena promocija odgođena za desetak dana, formalizirat će se u ponedjeljak oko podne kada će Ante Čačić i službeno postati izbornik reprezentacije Hrvatske.
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. rujan 2015. 00:34

- Pričekajmo službenu potvrdu, ali u subotu sam dobio saznanje da sam jedini kandidat. To je kruna karijere. Sama nominacija mi je na ponos jer funkciji izbornika stremi svako koji se bavi ovim poslom - otelo se Čačiću koji je za oproštaj od Lokomotive pobijedio Split 1-0 i protukandidata Vulića.

Kombinacija s Vulićem bila je više fikcija i dimna zavjesa, da mediji nisu provalili plan HNS-a, Čačić bi odavno bio izbornik.

Ovako je napravljena predstava koja nikome nije trebala, ponajmanje Čačiću pred kojim je zahtjevan posao. Dovesti u red svlačionicu koja se u ovim kvalifikacijama otela kontroli i okrenula leđa Kovaču te bez dodatnog stresa odvesti Hrvatsku do Eura. Iako je svjestan da se upušta u hod minskim poljem, Čačić je prihvatio izazov. Uostalom, slično je dočekan u Dinamu s kojim je izborio Ligu prvaka i osvojio prvenstvo. S Mariborom je uzeo Superkup te odveo Viole u Europsku ligu. Trebale bi to biti sasvim dovoljne reference da mu se pruži prilika, ionako će mu sudbinu odrediti rezultat.

Na Čačićevo mjesto u Lokomotivu će Sreten Ćuk, dosadašnji trener Dinama B koji će preuzeti Željko Sopić, vlasnik impresivne igračke karijere i talentirani trener koji je do sada vodio drugoligaša Rudeš.

Linker
08. svibanj 2024 05:01