Matova Romario s menadžericom Dragicom Kochom
 Foto: Miro Podrug / Foto: Miro Podrug
OBEĆANA ZEMLJA

HRVATSKA JE POSTALA PRAVI NOGOMETNI ELDORADO Hrvatski drugoligaš potpisao s Romariom, a svog igrača prodao bratu Ivana Rakitića

Piše: Miro PodrugObjavljeno: 11. veljača 2020. 23:31

Četvrtu provjeru Solinjani su prošle subote odigrali u Postirama protiv drugoligaša Croatije, koja je na pripremama na otoku Braču. Pobijedili su 3:0, pogocima Repića, Vulikića i autogolom Čalušića.

Bio je to treći pogodak u pripremama mladog Stipe Vulikića, koji je se snalazi u ulozi zadnjeg veznog igrača. Generalka je planirana 15. veljače utakmicom za županijski kup, a suparnik će biti poznat nakon odigranog pretkola.

- Ukupno gledajući uigravamo se. Pokazalo se da nam nedostaje iskusni središnji vezni igrač. Nakon Ninčevića otišao je i Kovačić, ali što je tu je. Na Braču su bili vidljivi pomaci - rekao je trener Ivan Bubalo.

Prema riječima sportskog direktora kluba Gorana Gruice, dogovoren je dolazak lijevog Matove Romarija (20). Brzonogi U21 reprezentativac Zimbabvea dolazi iz turskog Malatiyaspora pod paskom agencije Zuka sport. Romario je nastupio na sve tri pripremne utakmice i zadovoljio je ukuse solinske struke.

Dogovoren je i jedan izlazni transfer - vezni igrač Miro Kovačić sporazumno odlazi u švicarski Pajde Mohlin, klub kojega vodi Dejan, brat Ivana Rakitića.

- Nije bilo problema dogovor je poštovan i sporazumno odlazim u švicarsku regionalnu ligu, što otvara neke planove. Zainteresirani su bili još dok sam bio u FC Kolnu – rekao je Omišanin Miro Kovačić.

Linker
25. travanj 2024 21:18