CROPIX
POSLJEDICE PROSIPANJA BODOVA

HRVATSKA JE PRVA, ALI VIŠE NE MOŽE OČEKIVATI SAVRŠENI SCENARIJ Umjesto u prvoj jakosnoj skupini, svjetski doprvaci mogli bi pasti čak u treći!

Nakon remija u Cardiffu postalo je izvjesno da hrvatska nogometna reprezentacija neće biti među nositeljima na Euru, naravno, ako se na njega kvalificira. Osvajanjem skupine na ždrijebu kontinentalne smotre bila bi smještena u drugi bubanj, dok bi potencijalno završavanje na drugom mjestu značilo i treći bubanj kod 'plesa kuglica'
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 14. listopad 2019. 11:02

Plasman na Europsko prvenstvo ne bi smio biti upitan, ali među lošim vijestima iz Cardiffa, uz ozljede i suspenzije Vide i Lovrena, je i ugrožena mogućnost da Hrvatska bude među prvim nositeljima u ždrijebu koji će se održati 30. studenoga u Bukureštu.

Usporedna ljestvica prvoplasiranih u ovom trenutku nije realna, jer Hrvatskoj, primjerice, preostaje još samo jedna utakmica, a nekima poput Engleske još čak tri utakmice, pa je zbog toga važnije znati da je Dalićeva momčad izgubila sedam bodova, nego da ih ima 14. Trenutačno smo na graničnom šestom mjestu (na Euru će biti šest skupina), ali, kao što smo rekli, to nije realna pozicija...

Belgija vodi sa 18 bodova iz šest utakmica, slijede Ukrajina (16/6), Njemačka (15/5), Francuska (15/6), Italija (15/6), Hrvatska (14/7), Španjolska (13/5), Poljska (13/6) Engleska (12/5) i Danska (12/6).

Što se tiče samog plasmana na Euro, Hrvatskoj će protiv Slovačke biti dovoljan bod za prvo mjesto. U slučaju poraza važno je da Slovačka ne pobijedi Azerbajdžan kao i da Mađarska ne osvoji tri boda u Walesu. Jedan “kiks” nam je dovoljan.

Dalić će sljedećih tjedana ozbiljno razmišljati i o novom stoperskom paru jer su Vida i Lovren zaradili treći žuti karton. Hrvatska je posljednji put bez obojice bila, kad su u pitanju natjecateljske utakmice, na Euru 2016. godine protiv Španjolske. S Jedvajem i Ćorlukom pobijedili smo 2-1. Jedvaj je i sad u kadru, a drugi stoper tražit će se među Perićem, Mitrovićem, Škorićem..., a možda će Dalić rehabilitirati i Duju Ćaletu Cara. U najmanju ruku će o tome dobro promisliti.

Zbog Jedvaja na stoperu, Karlu Bartolecu se smiješi start na poziciji desnog beka.

Linker
26. travanj 2024 06:18