Perišić
 REUTERS/Albert Gea / REUTERS
POKORILI SKUPINU

HRVATSKA JOŠ JEDNOM ODUŠEVILA SVIJET! VATRENI SU ZASLUŽENO OSVOJILI SKUPINU 'Hrvati Islanđanima oduzeli san, a sada svježi i opasni dočekuju Dance!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. lipanj 2018. 00:58

Hrvatska je zasluženo osvojila skupinu D, drže svi inozemni mediji, a pritom je britanski Eurosport naglasio "Islanđanima Hrvati oduzeli san".

- Prvi koji im je oduzeo san je Milan Badelj s pogotkom za vodstvo, a dokrajčio ih je Perišić. To je ono što je vidljivo s popisa strijelaca, ali ključni čovjek koji Islanđanima nije dopustio prolaz jest vratar Lovre Kalinić. Opravdao je zbog čega je proglašen najbolji vratarem u Belgiji, opravdao je zbog čega ima visoki rejting - ispisao je reporter Eurosporta, Pete Sharland, koji je za Islanđane dodao:

- Moraju pronaći strijelca. Nisu imali pravog napadača, ali uputili su čak 17 udaraca prema vratima. Međutim, nemaju Islanđani golgetera.

OVDJE POGLEDAJTE SAŽETAK UTAKMICE HRVATSKA - ISLAND

Britanski Telegraph naglasio je kako su Islanđani odigrali najbolju utakmicu na SP u Rusiji, ali nisu mogli protiv pričuva Hrvatske.

- Nedovoljno za pobjedu protiv momčadi u kojoj je izbornik Dalić promijenio čak devet igrača. Imali su Islanđani šansi, imali su i stativu Ragnara Sigurdssona. Hrvatska je još jednom potvrdila da je reprezentacija koja ima sjajnu formu na Svjetskom prvenstvu.

New York Times kaže "Hrvatska je kompletirala perfektni učinak s maksimalne tri pobjede".

- Iako je Island mogao na kraju otići do pobjede i prolaza, Hrvatska je i bez Modrića na terenu došla do 2:1 i time uništila sve ambicije Islanđana. Napustili su Svjetsko prvenstvo s jednim bodom, ali njihova je utjeha što su jedini zabili pogodak besprijekornoj Hrvatskoj.

Eto kako i male stvari mogu veseliti, čak i nakon ispadanja. Britanski BBC je u prvi plan stavio sjajan niz Hrvatske pod vodstvom Zlatka Dalića.

- Promijenio je Dalić čak devet igrača iz startne postave utakmice s Argentinom i pobijedio Island. Prvi put su na SP dobili sve tri utakmice, prvi put su prvaci skupine. Dalićeva Hrvatska u nedjelju svježa stiže u Nižni Novgorod na utakmicu s Danskom. Svježa i sigurno, s obzirom na rezultate i igre u skupini, stiže jako, jako opasna.

Linker
02. svibanj 2024 20:48