CROPIX
FUTSAL POSLASTICA

HRVATSKA METROPOLA OVO JOŠ NIKADA NIJE DOŽIVJELA U Zagrebu će se igrati dvije nogometne Lige prvaka u istoj godini, stižu najbolji od najboljih!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2016. 16:10

Veliko priznanje i vijest za hrvatski futsal stigla je iz sjedišta krovne nogometne organizacije (UEFA). Naime, nakon što je u Kragujevcu izborio drugi krug Lige prvaka, odlučeno je kako će Nacional biti jedan od domaćina Elitne runde.

To drugim riječima znači kako će zagrebačka publika u Domu sportova moći uživati u predstavama najboljih momčadi starog kontinenta. Osim Nacionala u probrano društvo domaćina još su ušli susjedni Maribor te Sporting Lisabon i Kairat Almaty.

- Ovo je veliko priznanje našem klubu, ali i Gradu Zagrebu, a sada je na nama da se pokažemo kao vrhunski domaćini i organizatori. Veliko hvala UEFI što je prepoznala rad i trud Uprave našega kluba, te istinsko hvala na podršci Hrvatskom nogometnom savezu, koji je bio i ostao prava podrška našem klubu - stoji na službenim stranicama kluba.

U prethodnom krugu su nastup u Elitnoj rundi izborili su još: ETO Gyoer (Mađarska), Brezje Maribor (Slovenija), Araz Naxčivan (Azerbajdžan), Feniks (Kosovo), Nikars Riga (Latvija), Hamburg Panthers (Njemačka), Sporting (Portugal), Real Rieti (Italija), EP Churdim (Češka), City'US Targu Mures (Rumunjska). Izravan plasman u Elitnu rundu imaju Jugra Yugorsk (Rusija), Dinamo Moskva (Rusija), Kairat Almaty (Kazahstan), Inter FS (Španjolska).

Po jedan od četiri kluba koji su se izravno plasirali u Elitnu rundu bit će raspoređeni u različite skupine, dok će ostale momčadi biti raspoređene tako da će u dvije skupine biti jedan prvoplasirani i dvije drugoplasirane momčadi iz prethodnog kruga, a u preostale dvije dva prvoplasirana i jedan drugoplasirani klub.

Samo pobjednici turnira Elitne runde izborit će mjesto na finalnom turniru koji će biti odigran od 27. do 30. travnja 2017.

Linker
02. svibanj 2024 01:54