Pedja Milosavljevic / CROPIX / CROPIX
VELESILA U BAZENU

I CRNA GORA JE POTPOLJENA Hrvatski vaterpolisti su u finalu i imaju najmanje olimpijsko srebro!

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 18. kolovoz 2016. 13:27

HRVATSKA - CRNA GORA 12:8 (3:4, 2:3, 1:1, 2:4)

RIO DE JANEIRO - Plivalište Olimpijskog parka. Gledatelja 7.000. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Feila (SAD).

CRNA GORA: Radić (0 obrana), Dr. Brguljan 1, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 3, Radović, Janović, Čučković, Ivović 3, Mišić, Klikovac, Jokić, Šćepanović (3 obrane). IZBORNIK: Vladimir Gojković

HRVATSKA: Pavić, Petković, Lončar 2, Joković, Bukić, Macan 1, Bušlje 4, Sukno 1, Krapić, Šetka 3, Garcia 1, Bijač (10 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak

OSOBNE POGREŠKE: Crna Gora 8, Hrvatska 8. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Macan (29).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Crna Gora 4-8 (50%), Hrvatska 4-8 (50%).

------------------------------------------------------------

Hrvatska je uvjerljivom pobjedom nad Crnom Gorom (12-8) izborila nastup u finalu olimpijskog vaterpolskog turnira. Hrvatski izbornik Ivica Tucak u polufinalnoj utakmici turnira nije imao na raspolaganju kažnjenog Damira Burića, ali je za uzvrat ponovno imao raspoloženog Marka Bijača na golu, koji je skupio 10 obrana, od kojih su neke bile doista nevjerojatne.

Briljantnu utakmicu odigrao je i Andro Bušlje. Najbolji strijelac u hrvatskim redovima iz pet udaraca na gol Crne Gore postigao četiri pogotka, a u stopu ga je slijedio Anđelo Šetka s tri pogotka. Bila je to druga pobjeda na Crnom Gorom u Riju, ali ovaj put bez drame u završnici.

Početak iz snova za hrvatsku reprezentaciju. Nakon nepune četiri minute igre pogotcima Šetke, Bušlje i Lončara na postavljenu crnogorsku obranu, Hrvatska bježi na tri gola prednost. No, tri olako primljena pogotka pokazali su da neće biti lako. Nakon što je Darko Brguljan, najbolji strijelac Crne Gore izjednačio, uzvraća Bušlje i prvu četvrtinu Hrvatska završava s golom prednosti.

Promašajima na obije strane otvorena je druga četvrtina, a da je Bijač je ponovno u formi pokazao je u trećoj minuti zaustavivši udarac Radovića koji je izbio sam pred hrvatskog vratara. Crnogorci koriste igrača više za izjednačenja, ali već u sljedećem napadu uzvraća Hrvatska. Uslijedio je period odličnog vaterpola u kojem se smjenjuju odlični potezi na obije strane. Briljantnim udarcem Darko Brguljan Crnogorcima donosi novo izjednačenje, ali još elegantnija uzvraća Sukno i preciznim lobom iz faula svladava nemoćnog Šćepanovića koji u prvom dijelu nije uspio upisati ni jednu obranu dok je Bijač imao već 5 uspješnih intervencija. U samoj završnici prvog poluvremena nakon odlično odrađene obrane Macan zabija za 7-5.

Treća četvrtina donijela puno taktiziranja na obije strane. Obije ekipe zaigrale su na duge napade, a jedan od njih koji je djelovao već izgubljeno koristi raspoloženi Lončar i hrvatska ponovno ima tri gola prednosti. Ivović trećim pogotkom na utakmici uspijeva smanjiti. Uspjeli su Crnogorci minutu kasnije ponovno stvoriti izglednu priliku, ali Bijač odličnom reakcijom zaustavlja udarac s dva metra i treći nastavak završava neodlučenim rezultatom.

U posljednjem nastavku dva gola odlično raspoloženog Bušlje koji je morao dodatno potegnuti s obzirom na to da Tucak na raspolaganju nije imao Burića, okončali su sve nade Crnogoraca. Hrvatska nije bila učinkovita u korištenjuigrača više, ali sve su to nadoknadili odličnom obranom (5 blokiranih udarac), ali i još jednom odličnom partijom Bijača.

---------------------------------------------

4. ČETVRTINA

Fantastičan pogodak! Bušlje je sada opalio iz daljine i zabio za +3 Hrvatske, ali odmah u idućem napadu Da. Brguljan zabija za Crnu Goru.

Novi fenomenalan pogodak Hrvatske. Šetka je savršeno lobao Šćepanovića za novih +3 Barakuda.

Crna Gora preko Jokića koristi igrača više, ali Šetka odmah zabija u idućem napadu za Hrvatsku.

Crna Gora nije uspjela iskoristiti igrača više, a odmah u idućem napadu Bušlje je ispalio projektil za +4 Hrvatske.

3. ČETVRTINA

Fenomenalan pogodak Luke Lončara za visokih +3 Hrvatske. Ipak, Ivović smanjuje za Crnu Goru. Imala je Crna Gora priliku doći i na -1, ali Bijač fantastičnom rekacijom zaustavlja napad.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

2. ČETVRTINA

Prošlo je već tri minute u drugoj četvrtini, ali nema pogotka niti s jedne ni druge strane. Ipak, Na isteku četvrte minute, Ivović zabija za izjednačenje.

Prvi pogodak u drugoj četvrtini za Barakude i novo vodstvo za Hrvatsku donio je Garcia. Odmah u idućem napadu Brguljan zabija za izjednačenje.

Sukno zabija iz daljine za novo vodstvo Hrvatske, a nakon nekoliko neiskorištenih napada s jedne i druge strane Macan diže na +2 Hrvatske.

1. ČETVRTINA

Prvi napad pripao je Hrvatskoj, a Šetka je odmah pogodio iz kuta za vodstvo. Crna Gora nije uspjela realizirati svoj prvi napad, a Šetka odmah u idućem za Barakude puca pod pritiskom isteka napada i promašuje čitava vrata.

Nakon što je Bijač obranio Janoviću, Bušlje je nakon sjajne akcije uspio prebaciti Šćepanovića za povećanje vodstva. Rapsodija Barakuda u polufinalu! Lončar pogađa za visokih 3:0 Hrvatske.

Prvi pogodak za Crnu Goru postigao je Ivović, nakon njega i Dr. Brguljan za minimalni zaostatak, a odmah u idućem napadu za izjednačenje pogodio je Da. Brguljan.

Petković je odlično odigrao za Bušlju koji pogađa za novo vodstvo Hrvatske.

---------------------------------------------

Linker
19. travanj 2024 00:40