Damir Krajac / CROPIX
NAKON SLOVAČKE

HRVATSKA NA POLOVICI PUTA ZA EURO! EVO ŠTO SVE JOŠ ČEKA VATRENE Jedna utakmica je ključ, nakon toga Dalićeva momčad imat će brojne 'meč-lopte'...

Hrvatska se razigrala na polovici kvalifikacija za EURO 2020. godine, sve reprezentacije odigrale su po četiri utakmice. Evo kako stojimo na "pola puta"...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2019. 01:33

Dakle, nakon što su sve reprezentacije u skupini odigrale po četiri utakmice na vrhu ljestvice su Hrvatska sa devet bodova, koliko ima i Mađarska. Slovačka je na trećem mjestu sa šest bodova, a toliko ih ima i četvrtoplasirani Wales. Na zadnjem, petom mjestu je Azerbajdžan bez ijednog boda.

Hrvatska će sljedeću kvalifikacijsku utakmicu odigrati u ponedjeljak, 9. rujna, kad će gostovati kod Azerbajdžana. Utakmica u Bakuu započet će u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Trnava, 060919.
Kvalifikacijska utakmica za UEFA Euro 2020. godine, Slovacka - Hrvatska.
Na fotografiji: Nikola Vlasic, Stanislav Lobotka, Luka Modric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Prema Dalićevoj računici, Hrvatskoj će za plasman na Europsko prvenstvo biti dovoljno 15 bodova, odnosno još dvije pobjede. Najlakši zadatak trebao bi biti u ponedjeljak kod posljednjeplasirane momčadi skupine, a ako uspješno odradi Azerbajdžan, Hrvatska će imati brojne meč-lopte za prolazak skupine.

Naime, Hrvatska s 15 bodova može ispasti jedino ako bude imala isti broj bodova kao još neka reprezentacija i lošiji međusobni omjer.

Dosad su Dalićevi izabranici, uz večerašnju pobjedu protiv Slovačke, s po 2-1 slavili protiv Azerbajdžana i Walesa, a istim rezultatom su izgubili od Mađarske.

Raspored utakmica

9. rujna: Azerbajdžan - Hrvatska, Mađarska - Slovačka

10. listopada: Hrvatska - Mađarska, Slovačka - Wales

13. listopada: Wales - Hrvatska, Mađarska - Azerbajdžan

16. studenoga: Hrvatska - Slovačka, Azerbajdžan - Wales

19. studenoga: Wales - Mađarska, Slovačka - Azerbajdžan

Linker
03. svibanj 2024 05:32