CROPIX
UŽARILI SMO WEB

HRVATSKA NIKADA NIJE BILA POPULARNIJA Cijeli svijet jučer je čitao o našoj državi, a gotovo sve je oduševila spontanost Kolinde Grabar Kitarović!

Piše: Novac.hrObjavljeno: 16. srpanj 2018. 14:38

Hrvatska je u popularnosti na internetu opet srušila rekord, neposredno nakon što je osvojila srebro u finalu Svjetskog prvenstva u nogometu. Prema podacima Mediatoolkita, alata koji prati popularnost pojmova na internetu u realnom vremenu, pojam Hrvatska (“croatia”) u nedjelju je bio spomenut točno 258.326 puta.

Do sada je Hrvatska bila najviše spomenuta na internetu nakon što se uspješno plasirala u finale, no tijekom jučerašnjeg finala Hrvatska je bila 30 posto popularnija. Međutim, neočekivano je da glavne zvijezde večeri nisu bili naši nogometaši, već naša predsjednica.

Od svih vijesti koje su tijekom jučerašnjeg dana bile objavljene o našoj nogometnoj reprezentaciji, čak 25 posto više vijesti objavljeno je o Kolindi Grabar-Kitarović. Najviše pažnje stranih medija privukla je slika pokisnute predsjednice okružene državnim dužnosnicima s kišobranima. Zanimljivo je to što je čak 80 posto jučerašnjeg internetskog sadržaja vezanog uz Kolindu Grabar-Kitarović bilo u pozitivnoj konotaciji, iz čega bismo mogli zaključiti da se njezina spontanost očito svidjela većini čitatelja na internetu.

Linker
16. travanj 2024 12:02