Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
SVE ILI NIŠTA

HRVATSKA REPREZENTACIJA UZBURKALA DUHOVE Mali Vatreni mogu na EURO samo u jednom scenariju, a šef poručuje: 'I bolje je tako!'

Mladi Hrvati bi u odlučujućoj utakmici u Švedskoj trebali biti ojačani za kapetana Pašalića i Jedvaja
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 07. rujan 2016. 16:41

Ako je nakon Švedske u Koprivnici osvojila jedan bod (1-1), mlada hrvatska nogometna reprezentacija u Gruziji je izgubila dva (2-2) i sad joj po svemu sudeći predstoji samo jedan izlaz iz kvalifikacijske skupine prema Euru 2017. u Poljskoj: pobijediti u Trelleborgu 10. listopada!

Izabranicima Nenada Gračana išao je na ruku remi Šveda i Španjolaca (1-1) dan ranije, oba konkurenta izgubila su po dva boda, no kako te obje vrste imaju po utakmicu manje od naših i to protiv autsajdera San Marina odnosno Estonije (vidi tablicu) za očekivati je da će baš dvoboj Šveda i Hrvata odlučivati o redoslijedu skupine VI: Hrvatska bi pobjedom bila prva, jer bolja je u međusobnim dvobojima sa Španjolcima, remijem ili porazom pala bi na treće mjesto. Švedi također samo pobjedom mogu do prvog mjesta i izravnog plasmana u Poljsku, dok remi na prvo mjesto gura Španjolce, a Švede ostavlja na drugom i daje im nadu da budu među četiri najbolja drugoplasirana koja će razigravati za preostala dva mjesta na Euru.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

- Sad je jasno da ćemo biti prvi ili treći. U neku ruku je bolje da nam u odlučujućoj utakmici treba pobjeda, da podsvjesno ne razmišljamo da nam je bod dosta - tješi se Gračan i naglašava:

- Čestitam svojim igračima na trudu u Zestafoniju, na grbavom terenu, neprimjerenom ni lokalnim, a kamo li međunarodnim utakmicama. Bili su ozbiljni, stvarali prigode, dvaput se vraćali iz rezultatskog minusa. Ponosan sam na njih jer smo ostali u igri za Euro do posljednjeg kola. U Švedskoj ćemo igrati u normalnim uvjetima, a pridruže li nam se Pašalić, Radošević i Jedvaj možemo se nadati sretnom završetku. Po igrama smo zaslužili plasman u Poljsku - poručio je Gračan.

Mlade Hrvate je, osim promašaja ofenzivaca, bodova koštala loša defenzivna igra, u Zestafoniju je kiksala zadnja linija, zato se Gračan i nada Jedvaju, a dobro će doći i oporavljeni Benković.

Linker
08. svibanj 2024 23:14